IGOR DODON: ESTE EXAMINATA POSIBILITATEA INTERZICERII TRANZITULUI PRIN MOLDOVA

Pînă a interzice zborurile din Italia sau din alte țări în Republica Moldova, este examinată posibilitatea interzicerii tranzitului prin Moldova a cetățenilor altor țări unde sînt focare de COVID-19. Li se va permite accesul în țară doar cetățenilor Republicii Moldova. Declarația aparține președintelui Igor Dodon, făcută în cadrul unei conferințe de presă după ședința conducerii de vîrf a țării.

„De interzis zborurile din Italia în Republica Moldova sau din alte țări, la această etapă eu cred că este prematur, dar ținînd cont că România deja a interzis, și să nu avem tranzitul prin Moldova a cetățenilor altor țări din zonele afectate, propunem să elaborăm un mecanism ca spre Moldova din țările unde sînt focare să se permită zborul doar cetățenilor Republicii Moldova”, a declarat șeful statului.

Potrivit lui, în caz dacă România interzice zborurile din Italia și alte țări unde sînt focare, Moldova nu-și poate permite să devină „o zonă de tranzit pentru cetățenii acelor țări”, a menționat Igor Dodon.

România închide traficul aerian către și dinspre Italia, începînd de astăzi, timp de două săptămîni, a anunțat, duminică noaptea, ministrul român de interne, Marcel Vela, la finalul ședinței Comitetului Național pentru Situații de Urgență, scrie presa română. Zborurile vor fi anulate, începînd cu ziua de azi, ora 12.00. Prevederea este în vigoare pentru toate aeroporturile din România. Autoritățile române au mai anunțat că este permis accesul în România al cetățenilor străini care vin din Italia, China, Iran, Coreea de Sud prin toate punctele de frontieră terestră, însă doar sub măsura obligatorie a carantinei.

Sursa: IPN