IGOR DODON A VIZITAT SATELE CRASNOARMEISCOE SI TALAESTI DIN RAIONUL HINCESTI

În cadrul vizitei în raionul Hîncești, Președintele țării a mers în satul Crasnoarmeiscoe unde a depus flori la Monumentul Eroilor căzuți pentru Apărarea Patriei, care se află în imediata apropiere a Primăriei. Șeful statului s-a salutat cu angajații Primăriei precum și cu localnicii care se aflau acolo pentru a soluționa diverse probleme.

Apoi, Igor Dodon a mers la Liceul Teoretic „Dimitrie Cantemir” și grădinița de copii „Izvoraș” din satul Crasnoarmeiscoe, precum și la grădinița de copii „Andrieș” și gimnaziul din satul Tălăești.

Șeful statului a discutat cu profesorii și educatorii instituțiilor de învățămînt despre problemele cu care se confruntă, dar și despre succesele și reușitele pe care le-au obținut.

Președintele a apreciat faptul că instituțiile școlare implementează cu succes idei pedagogice moderne și le-a oferit cîte cinci calculatoare la fiecare instituție.

De asemenea, Igor Dodon a fost plăcut surprins de spectacolul prezentat de micuții de la grădinițele de copii, cărora le-a oferit dulciuri și jucării, un frigider industrial pentru grădinița „Izvoraș” și un printer multifuncțional pentru grădinița „Andrieș”.

Președintele a exprimat recunoștință profesorilor și educatorilor pentru truda pe care o depun zi de zi, pentru perseverența și entuziasmul cu care ghidează generații întregi pe tărîmul cunoștințelor.

Igor Dodon a transmis sincere felicitări tuturor cu prilejul sosirii primăverii care se apropie, dorindu-le forțe noi, pace în suflet, gingășie și multe realizări.

Serviciul de Presă al Preşedinţiei R. Moldova