IGOR DODON A PREZIDAT O SEDINTA DE LUCRU PRIVIND PREGATIREA SI DESFASURAREA FESTIVALULUI „TEFI-SODRUJESTVO” IN REPUBLICA MOLDOVA

Președintele țării, Igor Dodon, a prezidat o ședință de lucru a comitetului organizatoric pentru pregătirea și desfășurarea celei de-a IX-a ediții a Festivalului „TEFI-Sodrujestvo”, care va avea loc, pentru prima dată, în Republica Moldova, în perioada 16-19 septembrie, sub patronajul Președintelui Republicii Moldova.

În cadrul ședinței s-a menționat că la eveniment se preconizează participarea mai multor jurnaliști, producători, regizori și scenariști cunoscuți din 13 țări ale CSI și Țările Baltice. Programul Festivalului include prezentări de pelicule documentare, master class-uri și serate de creație. De asemenea, pentru oaspeții din străinătate va fi organizat un program cultural vast, care le va permite să se familiarizeze cu istoria și cultura bogată a Republicii Moldova.

Șeful statului și-a exprimat convingerea că acțiunile planificate vor avea o importanță majoră atît pentru reprezentanții presei, cît și pentru publicul larg. Totodată, Igor Dodon a sububliniat că festivalul „TEFI-Sodrujestvo” va servi o platformă pentru consolidarea relațiilor dintre oamenii de cultură și de televiziune din spațiul postsovietic, va oferi mai multe posibilități de promovare a Republicii Moldova ca destinație turistică de perspectivă și, în ansamblu – de consolidare a imaginii pozitive a țării noastre pe plan internațional.

Serviciul de Presă al Preşedinţiei R. Moldova