IGOR DODON A COMENTAT INTENTIA UE DE A LUCRA IN MOLDOVA DOAR CU O “GUVERNARE CURATA”

Președintele Partidului Socialiștilor, Igor Dodon, a susținut opinia lui Dmitrii Kalak, redactor-șef la ziarul economic săptămînal „Logos-Press”, cu privire la declarația că Uniunea Europeană intenționează să lucreze doar cu o “guvernare curată”.

„Toate acestea ar putea fi înțelese și acceptate dacă în perioada în care a fost comisă frauda bancară, majoritatea “pro-europeană” din parlamentul moldovenesc și mai multe guvernări nu s-ar bucura de încrederea necondiționată și de patronajul Bruxelles-ului.

Dar toată lumea înțelege perfect că, fără participarea directă a oamenilor din cele mai înalte birouri ale parlamentului și guvernului, „furtul miliardului” ar fi fost imposibil.

Se pare că atunci UE a trîmbițat despre „povestea de succes” din Moldova, iar cetățenii țării, între timp, au privit cu nedumerire cum impostorii de la guvernare au luat bunurile bancare”, a scris Dmitrii Kalak.

Igor Dodon a adăugat: „Personal, sînt sigur că dacă acești deputați, la care dl ambasador se referă ca figurînd în raportul Kroll (apropo, Filip și alții sînt și ei acolo), ar susține așa-numitul partid pro-european și pe Maia Sandu, ei ar forma o majoritate parlamentară situațională, la fel ca în iulie anul trecut, cînd toți împreună au votat în parlament și au încercat să demită guvernul Chicu… atunci partenerii de dezvoltare occidentali ar tăcea și nu ar fi îngrijorați de nimic.

Într-adevăr există duble standarde?

Nu poate fi! Este imposibil într-o societate europeană democratică civilizată.

Fiu de cățea… dar fiul nostru de cățea. Ne-am confruntat cu această situație de mai multe ori în Moldova din 2009 pînă în 2019”, a conchis Igor Dodon.