EPISCOPIA DE EDINET SI BRICENI VA OFICIA SERVICIILE DIVINE FARA PREZENTA CREDINCIOSILOR

Preşedintele Igor Dodon a anunţat că Episcopia de Edineț și Briceni va oficia Sfînta Liturghie precum și alte servicii divine fără prezența credincioșilor.

„Ieri am fost informat că Episcopul de Edineț și Briceni, Vladîca Nicodim a decis ca Episcopia pe care o conduce, începînd de sîmbătă și duminică, dar și în Duminica următoare, va oficia Sfînta Liturghie precum și alte servicii divine, fără prezența credincioșilor, iar în caz de urgentă necesitate, la dorința credincioșilor, aceștia vor fi împărtășiți la domiciliu.

Consider că este o decizie foarte responsabilă și vreau să mulțumesc fețelor bisericești pentru înțelegere și susținere în lupta cu răspîndirea virusului COVID-19.

Biserica Ortodoxă mereu a fost și va rămîne pilonul de bază al statalității noastre, dar și o autoritate în care cetățenii au cea mai mare încredere - peste 90% din populația țării noastre fiind creștini-ortodocși.

Aduc mulțumiri clerului pentru rugăciunile de sănătate și ajutorare pentru cetățenii țării. Le mulțumesc și slujitorilor Domnului de pe muntele Athos care ieri au început rugăciunile pentru sănătatea tuturor, inclusiv și pentru cetățenii din Republica Moldova.

Totodată, sîntem într-o perioadă importantă a vieții spirituale, ne aflăm în Postul Mare, care are o valoare deosebit de înaltă pentru viaţa duhovnicească a omului şi pentru curățirea sufletului de păcate.

Sînt ferm convins că vom trece peste această provocare fără de precedent, și doar fiind solidari în rugăciune, acțiuni și sprijin, vom depăși cu bine această situație critică legată de pandemia care a afectat întreaga lume”, a notat şeful statului pe pagina sa de Facebook.