DROGURI IN VALOARE DE 350 MII LEI DEPISTATE DE POLITISTI: 18 SUSPECTI AU FOST RETINUTI

Cinci grupări criminale, specializate în comercializarea drogurilor, au fost destructurate de oamenii legii. 18 membri ai acestora au fost reținuți și plasați în arest pentru 30 de zile, iar dacă vinovăția le va fi demonstrată, suspecții riscă pînă la 15 ani de închisoare.

Potrivit poliției, cei 18 membri ai grupărilor au fost reținuți în flagrant delict în momentul distribuirii drogurilor. Aceștia sînt locuitori ai municipiului Chișinău și au vîrste cuprinse între 19 și 45 ani. Unul dintre membri se afla în urmărire generală, iar opt dintre aceștia au fost anterior implicați în comiterea mai multor infracțiuni.

În total, pe aceste cazuri au fost efectuate 42 de percheziții corporale, în automobile, la domiciliile persoanelor reținute și în locurile de depozitare a drogurilor. Ca rezultat, au fost depistate și ridicate peste 2 kg de droguri de diferit tip, printre care marijuană hidroponică, pastile psihotrope, MDMA, metadonă, heroină, mai multe cîntare electronice și peste 40 000 de lei proveniți din comercializarea drogurilor. Valoarea stupefiantelor ridicate se estimează la peste 350 000 de lei.

De asemenea, au fost ridicate și urmează a fi aplicat sechestru pe șase automobile ale infractorilor, care, potrivit poliției, provin din activitate criminală. Acestea au fost evaluate la peste 80 000 euro.

Suspecții au fost plasați în arest pentru 30 de zile. Ei riscă o pedeapsă penală sub formă de închisoare pe un termen de pînă la 15 ani, pentru „circulația ilegală a drogurilor, etnobotanicelor sau analogilor acestora în scop de înstrăinare săvîrșit de un grup criminal organizat”.