DOI ADOLESCENTI PE BICICLETE AU FOST LOVITI DE MASINA

Unul a decedat, celălalt e la spital

Un minor de 15 ani din Bălțați, raionul Ialoveni, a decedat, pînă la sosirea ambulanței, lovit de un automobil. Un alt biciclist de aceeași vîrstă, din aceeași localitate, dar și pasagerul din automobil, un bărbat în vîrstă de 44 de ani, au fost transportați la spital cu diverse traumatisme. Șoferul automobilului implicat în accident nu se afla în stare de ebrietate.

Potrivit Inspectoratului General al Poliției, accidentul a avut loc luni seara, în jurul orei 22.00. Poliția din Ialoveni a fost sesizată de un bărbat, precum că la intrarea în localitatea Bălțați s-a produs un accident rutier. Ajunși la fața locului, polițiștii au stabilit că automobilul, la volanul căruia se afla un bărbat de 65 de ani, domiciliat în raionul Ialoveni, în timp ce se deplasa pe drumul local din direcția Bălțați spre localitatea Țipala, în curbă, pe stînga, fiind pe drum în pantă, a lovit doi bicicliști care se deplasau din direcția opusă.

Inspectoratul General al Poliției recomandă bicicliștilor, în condiții de vizibilitate redusă, să poarte vestă reflectorizantă; să nu traverseze carosabilul pe bicicletă nici măcar pe trecerile pentru pietoni; la schimbarea direcției de mers, chiar dacă au prioritate de trecere, să se asigure că ceilalți participanți la trafic au înțeles intenția și să poarte echipamente de protecție cu elemente reflectorizante. Totodată, oamenii legii recomandă conducătorilor auto să manifeste prudență maximă în condițiile în care vizibilitatea este redusă, să dea dovadă de respect și să le ofere prioritate bicicliștilor.

Sursa: IPN