DE ZIUA INDEPENDENTEI, IN PMAN VOR AVEA LOC CONCERTE SI DEFILAREA FANFARELOR MILITARE

De Ziua Independenței, pe 27 august, pe scena din Piața Marii Adunări Naționale vor evolua mai multe orchestre și artiști autohtoni, iar programul va culmina cu defilarea fanfarelor militare, transmite IPN.

Programul va începe la ora 08.30 cu depuneri de flori la monumentul „Maica îndurerată” și la monumentul lui Ștefan cel Mare, după care conducerea țării va participa la festivitatea de inaugurare a Sărbătorii Naționale „Ziua Independenței Republicii Moldova”.

Pe scena din Piața Marii Adunări Naționale vor evolua: orchestra simfonică a Filarmonicii Naționale „Serghei Lunchevici”, orchestra Prezidențială, orchestra MAI, Capela corală academică „Doina”, solista Mariana Bulicanu, studioul muzical-coral „Lia-Ciocîrlia”, BrioSonores, Igor Podgoreanu, Cătălin Josan, dar și violoniștii Alexandra Conunova și Ilian Gîrneț.

După spectacolul tematic „Moldovă, tu ești patria mea!”, va urma uvertura „Gînduri pentru și despre țară”, care presupune proiectarea colajului documentar „Moldova suverană”.

Programul va continua cu defilarea fanfarelor militare. Iar cu începere la ora 19.00, pe scena din centrul capitalei vor cînta Cristofor Aldea-Teodorovici, Formația Zdob și Zdub și Ansamblul de Muzică Populară „Fluieraș”.

Sursa: IPN