Daca tot nu vrei sa te vaccinezi, de ce sa mai iesi din cimitir atunci cind ii vizitezi pe cei dusi? Ramii linga ai tai, care-s deja morti!

Ministrul Sănătății din Polonia a anunțat că extinde campania de vaccinare anti-Covid și a amplasat centre de imunizare în apropierea cimitirelor din toată țara. Decizia a fost luată pentru Sărbătoarea Tuturor Sfinților, atunci cînd oamenii obișnuiesc să meargă la mormintele celor dragi, relatează Euronews

Cimitirele din Polonia s-au redeschis după ce autoritățile au decis să le închidă în urmă cu un an, din cauza restricțiilor impuse de pandemia de Covid-19. Restricțiile i-au adus în pragul disperării pe florari. 

"Anul trecut a fost un dezastru. Din fericire, cimitirele sunt deschise anul acesta și oamenii vin la morminte", a spus Michal Debinski, un florar polonez, citat de Euronews.

Unele restricții au fost ridicate, iar țara se confruntă în continuare cu o creștere a numărului de cazuri de Covid-19. 

Potrivit datelor furnizate de Ministerul polonez al Sănătății, pe 31 Octombrie, în Polonia, au fost 7.145 de noi cazuri de infectare cu coronavirus și nouă decese provocate de virusul SARS-CoV-2.

Polonezii care merg la mormintele rudelor lor pot să se și vaccineze, mai scrie sursa citată. Ambulanțe sau zone speciale sunt amplasate lîngă cimitire pentru a administra vaccinul împotriva Covid-19 oricui își dorește prima, a doua doză sau doza booster.

"Este o idee bună, mai ales că al patrulea val al pandemiei ia amploare. Eu m-am vaccinat, am făcut două doze. Cred că cimitirul încurajează oamenii să reflecteze asupra vieții, morții și pandemiei", a declarat o femeie pentru presa locală.

"Cred că aceasta este o idee bună, sunt student și cu cît mă gîndesc mai mult la pandemie și la decese, cu atît mai mult cred că ar trebui să ne vaccinăm cu toții”, a precizat o altă persoană, potrivit aceleiași surse.