CONDUCEREA APA-CANAL-CHISINAU, DESPRE MIROSUL NEPLACUT DE LA STATIA DE EPURARE

Conducerea instituției Apă-Canal-Chişinău nu a recepţionat plîngeri în legătură cu mirosul neplăcut de la stația de epurare. Precizarea a fost făcută de directorul interimar al întreprinderii, Anatolie Lichii, după ce zilele trecute în spaţiul public a apărut un reportaj despre mirosul neplăcut care ar parveni de la stație. Subiectul a fost abordat la şedinţa de azi a primăriei, 11 mai.

Anatolie Lichii a precizat că accesul la stația de epurare pentru jurnalişti este deschis, dar pentru o vizită în teritoriu au nevoie mai întîi de instruire, deoarece staţia e în construcţie şi ar prezinta riscuri. În acest sens, la stația de epurare, în următoarele săptămîni va fi organizată o vizită, cu invitația mass-media, pentru a inspecta zona şi a prezenta situaţia de la prima sursă.

Totodată, responsabilul a informat că Apă-Canal-Chişinău a efectuat lucrări de excavare și a lansat licitația pentru contractarea lucrărilor de reparație a drumurilor după ce au fost efectuate lucrările. Peste 10 zile vor fi deschise ofertele. Cît priveşte situația de la stația de epurare, ACC a continuat să organizeze controale inopinate, iar pe parcursul zilei va fi făcută publică o informație privind agenții economici verificați.

Sursa: IPN