COMPATIBILITĂŢI ZODII

Peşti - Capricorn

Apă şi Pămînt, ambiţie şi viziune.... Ar putea ieşi o uniune bună.

Capricornul este un semn feminin, ceea ce înseamnă că are capacitatea de a înţelege viziunile, emoţiile şi intuiţiile Peştelui, ca şi nevoile acestuia.

Practic şi hotărît, semn intelectual, Capricornul va fi un bun partener de viaţă pentru un Peşte. Are un excelent simţ al umorului, ceea ce îl face destul de sociabil. Dar, în general, este puţin cam rece şi cam realist pentru un Peşte. Din fericire, este destul de uşor de convins să se schimbe, aşa că, dacă îţi vei pune în valoare arsenalul de convingere, ai să reuşeşti să scoţi tot ce e mai bun dintr-un Capricorn. Este un nativ foarte materialist (şi, cu tendinţa visătoare a Peştilor, s-ar putea să fie o mică problemă), dar asta este bine, fiindcă, dacă există ceva ce nu-l interesează pe Peşte în viaţă, banii sînt acel lucru. Peştele nu aleargă după bani, fiindcă ştie că vin ei la el, într-un fel sau altul. Dacă-l întrebi cum, o să ridice din umeri... ştie el, dar cum să explice complicatele procese intuitive prin care trece, în felul lui atît de unic?

Capricornului îi place să aibă o casă bine utilată: maşină de spălat modernă, maşină mică, chestii de astea. Materialismul lui îl face să fie mereu protejat în cazul unor eventuale dezastre şi să ducă o viaţă adesea îndestulată. Este foarte conştient de statutul lui social şi adesea face şi caz pe chestia asta, ceea ce s-ar putea să nu-i prea placa Peştelui, care oricum trăieşte foarte mult într-o lume a sa şi căruia nu prea-i pasă de toate chestiile astea practice, prozaice, superficiale. Acesta este şi punctul în care relaţia s-ar putea poticni, fiindcă, în timp ce Peştele preferă să-şi cumpere un tablou care-l inspiră, Capricornul o să se încrunte şi o să-l tragă frumuşel înspre raionul de articole casnice, de unde o să vrea să cumpere un frigider mai bun!

Capricornul îşi doreşte o viaţă liniştită, aşa că din acest punct de vedere, o să vă înţelegeţi perfect, fiindcă asta este exact ce-şi doreşte şi Peştele. Este amabil şi diplomat şi va şti să meargă pe calea deschisă de un Peşte, dar nu va renunţa niciodată la propriile idealuri: Capricornul este un nativ care-şi urmăreşte scopurile cu foarte mult zel. O parte a sufletului său o ţine mereu ascunsă, doar pentru el, iar daca Peştele va şti să intre în această cameră interzisă, totul va fi perfect. Adesea este puţintel cam arogant şi orgolios, ştie foarte bine cine este şi nu se sfieşte s-o spună. Peştele se va încrunta (în sinea lui, desigur), dar cel mai adesea va ridica din umeri la asemenea tendinţe superficiale din punctul lui de vedere.

Alături de un Capricorn, Peştele are şansa să prospere, social şi financiar. Cît de importante sînt pentru un Peşte aceste domenii, e discutabil. Dar sînt fără îndoială benefice. Capricornul este un nativ care nu e străin de conceptul de profunzime sufletească şi, dacă Peştele lui nu va cere prea mult, va încerca din tot sufletul să-l înţeleagă. Numai că felul în care aceste două zodii îşi exprimă afecţiunea este puţin diferit...

Aşadar, se poate? Dacă Peştele va încerca să coboare mai des pe Pămînt, să dea mai multă atenţie concretului, "prozaicului", dacă – pe de altă parte – Capricornul va încerca să fie mai cald, să înţeleagă simţul artistic al Peştelui şi să fie alături de acesta cînd are nevoie de căldură... din Apă şi Pămînt pot ieşi cele mai frumoase lucruri.