COMPATIBILITĂŢI ZODII

Peşti - Leu

Apă şi Foc – dinamism, exaltare, creativitate... dar, foarte curînd, apa va renunţa să mai stea în preajma unui Foc atît de aprins.

Leul este un semn foarte creativ, un om de acţiune. Creativ este şi Peştele, aşa că relaţia ar putea avea foarte mult dinamism din acest punct de vedere. Generozitatea Leului (care e într-adevăr "inimă largă") te va atrage din prima clipă, iar el, la rîndul său, va fi fascinat de sensibilitatea ta şi de spiritul tău vizionar.

Nu uita că Leului îi place cel mai mult să facă curte (sau să flirteze), poate mai mult chiar decît relaţia însăşi. Este un romantic înnăscut şi va fi foarte curtenitor.

Leul este puternic, oferind un atît de necesar punct de sprijin Peştelui, căruia nu prea-i place să preia conducerea sau să fie la cîrmă. Iar Leul va aprecia foarte mult "supunerea" Peştelui. Dacă ai să poţi să-l lauzi sincer, să-i spui mereu ce multe calităţi are, vei cîştiga mult. Leului îi place să i se recunoască multele calităţi, să fie în centrul atenţiei şi să se bucure de aprecierea şi aprobarea celor din jur. În schimb, Leul îţi va oferi curajul de care ai atîta nevoie pentru a-ţi pune ideile în practică, pentru a acţiona şi a te afirma.

Tu va trebui să-ţi înveţi Leul să fie mai subtil, să distingă mai multe nuanţe emoţionale (nu este foarte subtil de felul lui, mai ales la nivel sentimental). Nu uita că are nevoie de atenţie, de adoraţie – în asemenea măsură încît ar putea să profite prea mult de natura ta altruistă. Va trebui să te sacrifici mult într-o relaţie cu un Leu: dacă mulţumirea lui îţi va fi o răsplată îndeajuns de mare, legătura voastră poate avea şanse de reuşită.

Ca Peşte, eşti o natură flexibilă, dar Leul este un semn fix, adesea foarte încăpăţînat. Într-o asemenea relaţie, un Peşte va oferi întotdeauna mai mult decît va primi. Totuşi, cum am spus, Leul este foarte generos, iar eforturile tale nu vor rămîne nerăsplătite: îţi va face o grămadă de cadouri, te va scoate în oraş, la cele mai selecte restaurante sau baruri, fiindcă totul trebuie să fie perfect pentru un asemenea învingător cum este regele Leu.

Aşadar, se poate? Daca Peştele va fi în stare să admire şi să adore 24 de ore din 24, să laude cu sinceritate şi să îşi piardă o parte a personalităţii, dacă Leul va încerca să asculte şi părerea adesea plină de bun-simţ a etericului Peşte şi va reuşi să-i satisfacă măcar în parte nevoia, adesea excesivă, de dragoste, şi dacă vor reuşi să nu se epuizeze unul pe altul...