COMPATIBILITĂŢI ZODII

Peşti - Gemeni

Apă şi Aer! Înţeleptul zodiacului şi adolescentul. Ce ar putea ieşi de aici? ...Nimic durabil, în majoritatea cazurilor.

Cu siguranţă, aceasta nu este o uniune astrologică clasică. Geamănul are nevoie de multă conversaţie, care să-l stimuleze, de contacte sociale, de varietate. Peştele are nevoie de linişte sufletească, de un refugiu unde să poată visa în linişte şi, din cînd în cînd, de singurătate. Geamănul se plimbă mult, este mereu pe la prieteni sau prin oraş... Iar Peştele este cam posesiv şi o să devină repede gelos – sau o să obosească să tot încerce să satisfacă gustul pentru nou şi strălucitor al Geamănului. Numai gîndul la asemenea activităţi frenetice (Gemenii sînt o zodie de Aer, trebuie să circule mult) îl îngrozeşte pe un Peşte. Dacă ai să reuşeşti să-ţi faci Geamănul să înţeleagă de ce nu vrei să ieşi sîmbătă seara în oraş – explicîndu-i că vrei să vezi un film, că ai nevoie să fii un pic singur, că liniştea căminului te relaxează mai mult – totul va fi bine.

Geamănul analizează destul de mult şi va încerca să te facă să te justifici, iar un Peşte ia atît de multe hotărîri sub impulsul momentului sau al intuiţiei, sau al emoţiilor lui interioare, încît a încerca să explice acest lucru îi va fi uneori imposibil. Geamănul îţi va arăta o lume pe care nu o cunoşteai şi îţi va însufleţi viaţa – poate chiar prea mult? – cu spiritul lui etern adolescentin.

Fiind amîndoi semne mutabile, aveţi tendinţa de a merge după curentul apei sau al vîntului, aşa că s-ar putea să fie probleme în administrarea unui cămin comun: nici unul nu este prea econom, nici unul nu se gîndeşte prea mult la ziua de mîine... Dar, în acelaşi timp, nici unul nu este luat pe sus de val şi vă descurcaţi destul de bine lăsîndu-vă în voia curenţilor vieţii.

O relaţie cu posibilităţi de reuşită, cu resurse creatoare, dar cu cîteva semne de întrebare: va putea oare Peştele să suporte pe termen lung caracterul expansiv al Geamănului? Va putea oare Geamănul să devină mai profund, să coboare mai mult în profunzimile sentimentelor, pentru a găsi acolo esenţa naturii Peştelui?

Dat fiind că este o natură foarte comunicativă, nativul Gemeni va dori să afle cît mai multe despre tine. Dacă, însă, va şi încerca să înţeleagă cu adevărat ceea ce îi spui... asta rămîne o problemă. Dar Geamănul este receptiv la schimbare – iată, în sfîrşit, o veste bună! De fapt, el este esenţa schimbării, fiind adolescentul zodiacului. Dar, în acelaşi timp, el acordă mult mai multă importanţă legăturilor afective bazate pe entuziasm şi libertate, decît pe sensibilitate şi emoţii adînci.

Aşadar, se poate? Amîndoi ar trebui să cedaţi mult prea mult şi, în timp ce tu eşti dispus să cedezi, Geamănul va simţi, mai devreme sau mai tîrziu, că are nevoie de mai multă libertate, că vrea mai multă acţiune. Dar merită o încercare – cine ştie?...