COMPATIBILITĂŢI ZODII

Peşti - Taur

Apă şi Pămînt, dar ce Pămînt! Pînă şi stelele mustăcesc auzind de combinaţia asta: merită o încercare!

Din fericire pentru tine, Taurul este foarte senzual, cu picioarele pe Pămînt, practic şi, în plus, face din sex o artă. Mai curînd Taurul va fi fascinat de tine decît invers. Îi plac calităţile tale de vizionar, spiritul rafinat şi altruismul tău.

O mică problemă: materialismul Taurului e cam mare, aşa că va trebui să te adaptezi. Dar merită, fiindcă vei primi foarte multă atenţie în schimb (un Taur va încerca întotdeauna să dea cel puţin atît cît primeşte).

Taurului chiar îi place să strîngă bani şi obiecte şi să facă avere. Peştele crede că astea sînt chestii lumeşti, superficiale şi nu prea înţelege de ce ar trebui să se streseze atîta numai pentru bani! Taurul face asta instinctiv, dar este un punct cîştigat, fiindcă, pînă la urmă, cineva tot va trebui să aducă bani în casă.

Pentru Taur, a fi îndrăgostit înseamnă a face dragoste. Mult. Taurul nu priveşte actul acesta în acelaşi fel ca şi tine, pentru el mîngîierile înseamnă foarte mult. Odată ce un Taur este al tău, va fi fidel, înţelegător şi te vei putea baza întotdeauna pe gîndirea sa practică. Romantic incurabil, Taurul răspunde unor cerinţe esenţiale din sufletul Peştelui.

Taurul are o mare capacitate de sacrificiu pentru atingerea unui scop, astfel încît va încerca şi el să facă relaţia să meargă, nu va trebui să munceşti doar tu.

Taurul trăieşte foarte mult în domeniul material, căminul este foarte important pentru el, la fel cum sînt culorile şi formele... Este o zodie a concretului, dar, datorită faptului că este în acelaşi timp un semn feminin şi guvernat de Venus, va şti să te înţeleagă, chiar dacă nu te va aproba de fiecare dată. Dacă vei şti să te mulezi după personalitatea Taurului, să îi accepţi egoismul, vei primi foarte mult în schimb. Atenţie, însă: este cam avar. O să trebuiască să-i explici îndelung de ce nu mai poţi tu să trăieşti fără vaza aia nemaipomenită care costă cît salariul pe o lună, ca să te lase s-o cumperi. Înclinat spre lucruri practice, Taurul preferă investiţiile sigure şi profitabile. Mai ales profitabile.

Taurul îşi cenzurează foarte mult reacţiile, aşa că s-ar putea să îţi ia ceva timp ca să comunicaţi de-adevăratelea, dar şi cînd o să reuşiţi, o să merite.

Faptul că tu ai atîtea idei nu numai că fascinează orice Taur, dar este şi un stimulent. Taurul este, de cele mai multe ori, un om de acţiune, aşa că va încerca să pună în practică ideile tale, mai ales că se hotărăşte mult mai uşor decît tine.

Cum Taurului îi place să trăiască bine, nu uita acest amănunt: dacă vei fi în stare să asiguri sau să susţii un cămin armonios, Taurul nu te va părăsi niciodată.

Aşadar, se poate? Dacă Peştele coboară doar puţin din nori, va descoperi că Pămîntul este cel mai sigur suport: în fond, de pe el nu poţi cădea.