COMPATIBILITĂŢI ZODII

Compatibilităţi zodia Peştilor:

Compatibilitate excelentă: Peşti-Taur, Peşti-Rac, Peşti-Scorpion, Peşti-Capricorn

Compatibilitate bună: Peşti-Fecioară, Peşti-Peşti

Compatibilitate acceptabilă: Peşti-Berbec, Peşti-Leu, Peşti-Balanţă,Peşti-Vărsător

Compatibilitate redusă: Peşti-Gemeni, Peşti-Săgetător

Peşti - Berbec

Apă şi Foc, zodia ultima şi cea cu care începe ciclul... sună frumos. Dar nu va fi decît pentru scurt timp. Fiindcă din Apă şi Foc ies aburi. Atracţia de început dintre un Peşte şi un Berbec poate fi magnetică, dar o relaţie de lungă durată devine epuizantă pentru amîndoi, chiar dacă Peştele va încerca din răsputeri să se adapteze: de cîtă apă e nevoie pentru a stinge un Foc atît de mare? Iar odată stins... Focul pleacă, pentru a se reaprinde în altă parte.

Berbecului îi place să preia conducerea. Nici o problemă aici, Peştelui îi place să fie condus (fiindcă nu mai trebuie să ia hotărîri, o activitate atît de obositoare pentru el). Dar Berbecul este un om de acţiune, iar Peştele se mulţumeşte adesea doar cu viziunea. Aici ar putea interveni problemele...

Literal vorbind, apa stinge Focul, sau cel puţin are tendinţa aceasta. Berbecul este prea impetuos pentru Peşte, prea prins de lumea propriului său eu, şi deloc diplomat. Un Berbec va spune aproape întotdeauna adevărul în faţă, oricui şi oriunde. Iar Peştele are o cu totul altă atitudine în domeniul acesta. Berbecul nu se prea opreşte să se gîndească la înţelesurile lumii, la sensul vieţii: el se duce şi acţionează. Iar asta poate stresa un Peşte sensibil, care are nevoie de emoţii, care trebuie să găsească un teren propice pentru intuiţia sa.

Peştele ar vrea ca Berbecul să se gîndească de încă 9 ori înainte de a face ceva. Berbecul ar vrea ca Peştele să înceapă să FACĂ ceva de-adevăratelea, în loc să tot facă planuri şi să se tot gîndească. Peştele se va îngrozi adesea de ceea ce el consideră a fi lipsă de discernămînt a Berbecului, de ego-ul puternic al acestuia. Pe deasupra, Berbecul, "copilul zodiacului", este prea adesea incapabil să se adapteze unei alte personalităţi. El este condus de instinctul verbului a face, trăieşte în prezent, este exaltat.

Deoarece Berbecul este în general plin de idei, primul contact cu un Peşte ar putea fi exploziv şi amîndoi vor simţi că pot vorbi pînă la sfîrşitul lumii despre toate ideile care clocotesc în mintea unui Berbec. Dar, de cum vor încerca să convieţuiască, naturile lor atît de diferite îşi vor spune cuvîntul: Berbecul nu se gîndeşte prea mult cînd spune sau face ceva şi uneori îl poate răni pe sensibilul Peşte fără ca măcar să-şi dea seama. Nu este nici foarte subtil, aşa că adesea Peştele se va simţi neînţeles. Să nu uităm că Berbecul este dominat de Marte, zeul războiului... iar pe cîmpul de luptă nu prea e timp de subtilităţi.

Aşadar, se poate?... Dacă Berbecul va putea să privească mai mult în jur, spre ceilalţi, şi va învăţa să fie mai altruist, să dea mai mult din sine, dacă Peştele se va hotărî să devină mai activ şi se va abţine de la a-şi etala nevoia imperioasă de a fi cocoloşit... Dar după un timp fiecare va obosi. Trebuie multă voinţă pentru a menţine o relaţie de lungă durată între aceste două zodii.