CM: JAPONIA PIERDE CU POLONIA, DAR SE CALIFICA IN "OPTIMI" DATORITA CARTONASELOR

Polonia a cîștigat meciul cu Japonia, scor 1-0, din ultima etapă a Campionatului Mondial din Rusia. Deși asiaticii au pierdut, aceștia vor merge mai departe în "optimi" datorită numărului mai mic de cartonașe galbene primit față de naționala Senegalului.

Polonezii n-au luptat decît pentru glorie pentru că orice ar fi făcut nu mai aveau nicio șansă de calificare. Bednarek a marcat unicul gol al partidei în minutul 60. În finalul meciului, Japonia s-a văzut cu sacii în căruță și în ultimele 10 minute a pasat în propria jumătate de teren. Suporterii au huiduit atitudinea japonezilor, însă jucătorii asiatici nu păreau vreun pic deranjați.

Japonia a terminat la egalitate perfectă cu Senegal, atît la puncte cît și la numărul de goluri marcate și primite. Astfel, departajarea s-a făcut la numărul de cartonașe galbene pe care cele două naționale le-au văzut la acest turneu final. Japonia a fost avertizată de 4 ori, în timp ce senegalezii au primit 6 cartonașe galbene.

Columbia a învins-o la limită pe Senegal, 1-0, și s-a calificat în optimile de finală ale Campionatului Mondial, unde va juca cu locul 2 din Grupa G, Anglia sau Belgia.

Cea mai importantă fază a primei reprize a venit în minutul 17. Arbitrul Milorad Mazici a dictat un penalty pentru Senegal în urma unui duel între Davinson Sanchez și Sadio Mane, dar sistemul VAR a anulat decizia inițială a arbitrului.

Scorul a rămas 0-0, dar Columbia a fost aproape de gol în minutul 25, cînd Falcao a trimis peste poartă dintr-o poziție ideală.

Deschiderea de scor a venit în minutul 74. Yeri Mina, fundașul Barcelonei, a reluat maiestuos cu capul o centrare venită din corner, reușind al doilea său gol de la acest Mondial.

Columbia încheie Grupa H pe primul loc, salvîndu-și campania la acest turneu final după înfrîngerea surprinzătoare cu Japonia din primul meci.

De partea cealaltă, deși a făcut un Mondial bun, Senegal se vede eliminată din cauza criteriului cartonașelor galbene.

Sursa: gsp.ro