CENTRUL DE APEL AL CNAS ISI REIA ACTIVITATEA

Din 27 aprilie, Centrul de Apel al Casei Naționale de Asigurări Sociale (CNAS) își reia activitatea. Persoanele care au orice întrebări ce ţin de stabilirea, calcularea sau plata prestaţiilor sociale pot obţine informaţii de luni pînă vineri, între orele 7.30-16.00.

Potrivit unui comunicat de presă, indemnizaţiile adresate familiilor cu copii, precum şi indemnizaţia paternală pot fi solicitate în mod electronic prin accesarea serviciului electronic ,,e-Cerere Indemnizaţii Familiilor cu Copii”, disponibil pe pagina-web al Casei Naţionale de Asigurări Sociale (www.cnas.md) sau pe portalul guvernamental unic al serviciilor publice (https://servicii.gov.md/ecnas).

Totodată, CNAS informează solicitanții, care obțin dreptul la pensie și alte prestații sociale în perioada 17 martie – 15 mai, că cererea și actele necesare pentru stabilirea acestor drepturi se vor depune la Casa Teritorială de Asigurări Sociale (CTAS) din data încetării stării de urgență. Aceeași abordare se va aplica la termenele de acordare a tuturor prestațiilor sociale stabilite de casele teritoriale de asigurări sociale.

Din motive de siguranță medicală, legate de prevenirea răspîndirii și infectării cu coronavirus, a fost prelungit termenul de suspendare a activitaților de primire a cetățenilor în audiență, relații cu publicul atît în oficiul central, cît și în subdiviziunile teritoriale.

Sursa: IPN