Ce nu vor guvernantii de la Chisinau ca sa nu stie moldovenii
Banii europeni pentru guverne ar trebui condiționați de prevederile fiscale (Consiliul Fiscal European)
Punerea în aplicare a normelor fiscale ale Uniunii Europene s-ar îmbunătăți dacă plățile de la bugetul UE s-ar baza pe respectarea limitelor de împrumut în loc de amenințarea lipsită de conținut a sancțiunilor, susține Consiliul Fiscal European (FEB), transmite Reuters. Înființat la finele lui 2015, Consiliul Fiscal European este un organism consultativ pe lîngă Comisia Europeană care va evalua implementarea normelor bugetare stabilite în Pactul de Stabilitate și Creștere și va sugera o poziție comună în domeniul fiscal.
"Credibilitatea și eficacitatea normelor fiscale depinde și de executarea lor. Prevederile existente cu privire la sancțiuni în Pactul de Stabilitate și Creștere s-au dovedit a fi imposibil de pus în practică. O alternativă promițătoare la sancțiuni este să fie utilizată mai eficient relația de condiționalitate cu bugetul UE", a apreciat Miercuri Consiliul Fiscal European în primul său raport.
În conformitate cu abordarea propusă de Consiliul Fiscal European, o țară ar fi eligibilă pentru fonduri de la UE dacă respectă politicile convenite sau realizează anumite rezultate. În caz contrar, fondurile de la UE ar putea fi suspendate. Însă, această abordare ar putea fi luată în considerare numai pentru următorul ciclu bugetar UE, care începe în 2021.
Consiliul Fiscal European a apreciat că ideea legării accesului la fondurile UE de respectarea normelor UE ar ajuta și în discuțiile cu privire la viitorul finanțelor UE, care implică ideea unui buget comun pentru zona euro.
Asta-i valabil, în primul rînd, pentru ţările membre ale UE. Atunci vă daţi seama în ce albie financiară mincinoasă se scaldă Republica Moldova, în raport cu fondurile UE, cu care guvernanţii de la Chişinău îi îmbrobodesc pe moldoveni cu integrarea europeană?
Sursa: AGERPRES.RO