CASTRAVETII MURATI IN SARAMURA, O MINUNE PENTRU SANATATE!

Ce se întîmplă în organismul tău dacă îi consumi zilnic

Toamna este sezonul în care se pregătesc murături pentru ca toată iarna să avem cămara plină. Acesta e un obicei foarte sănătos şi toate femeile ar trebui să îl respecte. Nu este chiar atît de greu să pui murături, iar cu un minim de efort vei avea asigurată o doză bună de vitamine şi nutrienţi pentru toată iarna. 

Poate nu ştiaţi pînă acum, dar castraveţii muraţi sînt foarte sănătoşi şi au o mulţime de beneficii pentru sănătate.

Astfel, dacă aţi abuzat de dulciuri, de alimente supra – rafinate, bogate în amidon, consumaţi cît mai des castraveţi muraţi. Dintre toate murăturile, castraveţii muraţi au cele mai puţine zaharuri, potrivit topremediinaturiste.ro. Mai mult decît atît, coaja lor conţine substanţe care stimulează puternic digestia şi metabolismul, ajutînd la procesarea mai uşoară a proteinelor şi a grăsimilor.

Castraveţii muraţi au un efect terapeutic puternic în următoarele afecţiuni:

  1. Digestie dificilă, dispepsie. Coaja castraveţilor muraţi conţine tripsină, o enzimă care ajută organismul să digere şi să asimileze cu uşurinţă proteinele. Bacteriile prietenoase din castraveţii muraţi contribuie la normalizarea florei tubului digestiv, prevenind indigestiile, balonarea şi disconfortul abdominal după masă. Dacă aveţi probleme în asimilarea mîncărurilor bogate în proteine sau grăsimi, sau dacă aveţi frecvent indigestii ori probleme biliare, este bine să consumaţi castraveţi muraţi la mesele principale.
  2. Diabet zaharat. În castraveţii muraţi în apă cu sare se găseşte o cantitate infimă de zaharuri. În schimb, aceste murături conţin substanţe stimulatoare ale activităţii pancreasului, precum şi substanţe care măresc receptivitatea organismului la insulină. Consumul regulat de castraveţi muraţi previne şi tratează diabetul – se pot mînca fără nici un fel de restricţie cantitativă.
  3. Colesterol şi trigliceride mărite. Castraveţii muraţi conţin fibre alimentare şi stimulatori ai activităţii hepatice, motiv pentru care sînt consideraţi adevăraţi inamici ai grăsimilor şi colesterolului în exces din sînge. Pentru a scădea valorile trigliceridelor şi ale colesterolului, şi pentru a proteja vasele de sînge de depunerea acestora, consumaţi minimum 300 de grame de castraveţi muraţi, constant, timp de cel puţin 3 luni.
  • Pentru a beneficia de toate aceste efecte terapeutice, este ideal să consumaţi castraveţi muraţi în apă cu sare (în saramură). Cei puşi în oţet au efecte terapeutice scăzute.
  • De asemenea, sînt recomandaţi castraveţii muraţi făcuţi în casă, fără preparare termică şi fără aditivi artificiali. Foarte important este şi ca sarea folosită să fie neiodată, astfel încît iodul adăugat artificial să nu interacţioneze negativ cu ingredientele naturale.
  • Este total contraindicată folosirea recipientelor de plastic – acizii naturali formaţi pot extrage foarte uşor substanţe toxice din masele plastice, rezultînd murături mai degrabă toxice, decît cu efecte terapeutice; se recomandă recipientele de sticlă, ceramică sau lemn.
  • Pentru întreţinerea sănătăţii, se consumă 300 grame de castraveţi muraţi, zilnic. Se beau 1,5 litri de apă pe zi, astfel încît rinichii să nu fie deloc afectaţi de surplusul de sare pe care trebuie să îl elimine.

Sursa: avantaje.ro