AMBASADA REPUBLICII MOLDOVA LA PARIS ISI SISTEAZA SERVICIILE CONSULARE

Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene a decis sistarea, în perioada 10 – 24 martie, a serviciilor consulare ordinare în cadrul Ambasadei Republicii Moldovala Paris. Perioada ar putea fi prelungită în funcție de evoluția situației epidemiologice și recomandările autorităților de resort.

Potrivit MAEIE, decizia vine ca urmare a creșterii numărului de contaminări cu COVID-19 pe teritoriul Franței, dar și ținînd cont de recomandările autorităților moldovenești și franceze.

În același timp, Secția consulară va continua să activeze în regim extraordinar doar pentru situațiile de extremă urgență, cu programare în prealabil la numărul de telefon: + 33 6 23 12 76 05. Programările se fac pentru perfectarea titlului de călătorie pentru plecare urgentă în Republica Moldova (justificată documentar), accidente, decese sau calamități naturale.

De asemenea, MAEIE amintește despre importanța respectării măsurilor de protecție și prevenție a răspîndirii virusulogice emise de Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale și Agenția Națională pentru Sănătate Publică, de autoritățile competente din țările de călătorie, precum și de Organizația Mondială a Sănătății.

Sursa: IPN