ALTE DOUA PERSOANE AU MURIT DIN CAZUA COVID-19

Alte două persoane s-au stins din viață din cauza COVID-19. Informația a fost prezentată de ministrul Sănătății Muncii și Protecție Sociale, Viorica Dumbrăveanu.

Alte două persoane au murit din cauza COVID-19. Este vorba de un bărbat de 41 de ani și de o femeie de 71 de ani. 

”Este vorba de un bărbat de 41 de ani care a decedat la Institutul de Medicină Urgentă care a fost internat în data de 30 martie în stare gravă cu pneomonie bilaterală și la momentul internării era suspect la covid. Printre bolile cronice a persoanei decedate: este vorba de hipertensiune, diabet zaharat de gradul doi, dar și boală renală cronică”, a precizat Viorica Dumbrăveanu. 

Femeia de 71 de ani care a murit suferea de cartiopatie. Aceasta a ascuns informația că a fost în contact direct cu nora sa care revenise recent de peste hotare. Femeia a fost internată și a beneficialt de consultația unui medic cardiolog. Acesta acum se află într-o instituție care tratează pacienți de COVID-19. 

”Avem o doamnă decedată în Fălești de 71 de ani. Persoană care a fost spitalizată în data de 28 martie. Persoană care era cu cardiopatie, infarct miocardic. Starea de sănătate a doamnei s-a agravat în data de 2 aprilie cînd a apărut temperatura și pneomonia. La momentul internării, cînd a fost realizată anamneza epidemiologică nu a fost determinat niciunul dintre contacții persoanei vizate că ar fi revenit de peste hotare sau că există o persoană care este confirmată cu COVID-19. Ca rezultat al evaluării stării pacientei și determinînd contacții persoanei vizate s-a constatat că doamna a fost în legătură cu nora sa care este revenită de peste hotarele Republicii Moldova. Informație care nu era disponibilă la data internării persoanei respective cu probleme cardiace în instituția medicală”, a precizat Viorica Dumbrăveanu. 

La această oră au fost confirmate 752 de cazuri de infecție cu COVID-19 și 14 cazuri de deces. La fel, 30 de persoane s-au tratat de COVID-19. 

În Republica Moldova este în vigoare Codul Roșu de pericol de infecție cu COVID-19. În țară a fost sistată activitatea restaurantelor, centrelor comerciale, cluburilor și altor unități de agrement. Sînt deschise doar magazinele alimentare, farmaciile și magazinele care comercializează semințe și alte produse cu destinație agricolă și piese pentru utilajele agricole.

Sursa: sputnik.md