ACCIDENT CUMPLIT LA ORHEI: TREI PERSOANE AU FOST TAMPONATE MORTAL DE UN SOFER BEAT

Un accident cumplit s-a produs în noaptea spre duminică, 19 iulie, în satul Piatra, raionul Orhei. În urma acestuia, trei persoane au decedat. Printre victime se află chiar primarul localității și alte două rude ale sale. Fiul de doar 14 ani al primarului a fost transportat de urgență la spital, fiind în stare gravă.

Potrivit poliţiei, victimele au fost lovite de un automobil de model Mazda, la volanul căruia se afla un şofer de 30 de ani, care era în stare de ebrietate avansată. Investigațiile au stabilit că acesta avea o concentrație de alcool în aerul expirat de 1,33 mg/l. Șoferul ar fi efectuat o manevră de depășire a unui alt automobil, a ieşit pe acostament și a lovit patru din cei șase pietoni care se deplasau pe marginea drumului.

În urma impactului, doi dintre pietoni, două femei cu vîrsta de 60 și 49 de ani au decedat la fața locului, iar o tînără de 21 de ani și un minor de 14 ani au fost transportați de către echipajul de urgență la Spitalul Raional Orhei, fiind internați în stare gravă. Cîteva ore mai tîrziu, tînăra a decedat pe patul de spital.

În acest caz oamenii legii au inițiat o cauză penală, iar șoferul a fost reținut. Acesta riscă închisoare de la șapte la 12 ani, cu anularea dreptului de a conduce mijloace de transport.