A PRETINS BANI DE LA O FEMEIE, SANTAJIND-O CA VA PUBLICA IMAGINI CU CARACTER INTIM

Un bărbat din Chișinău, în vîrstă de 59 de ani, a fost reținut în momentul în care primea o parte din bani de la o femeie, 6 mii de lei, ca să nu publice pe internet imagini cu caracter intim ale acesteia. Mai devreme, femeia i-a transmis 200 de euro, sub controlul Inspectoratului Național de Investigații. Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale precizează într-un comunicat de presă că fapta de șantaj, pe care bănuitul ar fi comis-o de comun cu alte persoane necunoscute, a fost documentată timp de o lună.

Bărbatul a intrat în posesia unor secvențe video în care victima, de 49 de ani, apare în ipostaze intime. Acesta i-a expediat mesaje prin aplicația Viber, în care o amenința că va publica pe rețelele de socializare imaginile, dar și informație cu conținut denigrator, de natură să-i afecteze personalitatea și cariera. Femeia a apelat la oamenii legii, fiind pornită o cauză penală pentru șantaj.

Bărbatul a fost reținut pentru 72 de ore, iar în cazul în care vina acestuia va fi demonstrată în instanța de judecată, acesta riscă de la 13 la 15 ani de închisoare.

Sursa: IPN