48 LA SUTA DIN ALEGATORI AU IESIT LA VOT

Secțiile de votare deschise pentru alegerile prezidențiale de astăzi s-au închis. Potrivit datelor CEC a fost înregistrată cea mai slabă rată de participare comparativ cu cea de la ultimele scrutine.

Aproape 48 la sută din alegătorii înscriși pe listele electorale și-au exercitat dreptul la vot în cadrului scrutinului de astăzi. Datele sînt prezentate pe site-ul Comisiei Electorale Centrale în regim online, în timp real.

Astfel 1 464 167 de cetățeni și-au dat votul pentru cei care îi vor reprezenta în viitorul Parlament. 

Potrivit datelor prezentate de CEC, femeile sînt mai active decît bărbații. Acestea au ieșit la vot în proporție de peste 54%. Bărbații care și-au exprimat dreptul la vot constituie peste 45% din alegători.

Totodată, cea mai activă categorie de vîrstă, ca și în cazul altor scrutine electorale o reprezintă cea între 56 și 70 de ani. Acești votanți, s-au prezentat la urne în proporție de peste 33% și sînt urmați de cei cu vîrsta între 41 - 55 de ani, cu o pondere peste 24 la sută.

Cei mai pasivi s-au dovedit a fi și de această dată tinerii cu vîrste între 18-25 de ani. Aceștia au ieșit la vot în proporție de mai puțin de 8 %. Categoria votanților de peste 71 de ani a avut o pondere peste 11%. 

Sursa: sputnik.md