42 DE OAMENI AU DECLARAT VENITURI MAI MICI DECIT SUMELE DONATE IN CAMPANIA ELECTORALA

Comisia Electorală Centrală (CEC) va transmite către Serviciul Fiscal de Stat lista persoanelor fizice donatoare din țară pentru verificarea surselor de proveniență ale donațiilor. După examinarea rapoartelor privind finanțarea campaniei electorale pentru scrutinul de duminică, la situația din 25 iunie, CEC a constat că 42 de persoane fizice donatoare nu au avut declarate venituri sau au declarat venituri mai mici decît sumele donate.

La şedinţa de astăzi, președintele Comisiei Electorale Centrale (CEC), Dorin Cimil, a menţionat că, după examinarea rapoartelor privind veniturile și cheltuielile concurenților electorali în campania electorală, CEC a avertizat Partidul Politic „Noi”, Partidul Politic „Puterea Oamenilor” și Partidul Politic Partidul Oamenilor Muncii asupra obligativității de a respecta termenul de prezentare a rapoartelor privind finanțarea campaniei electorale.

Comisia a avertizat, repetat, Partidul Politic Partidul Oamenilor Muncii pentru neprezentarea raportului financiar la situația din 18 iunie și a obligat formațiunea să-l prezinte, în termen de 24 de ore sau, după caz, să informeze Comisia despre neîncasarea veniturilor și neefectuarea cheltuielilor pentru perioada supusă raportării.

Concurenții electorali prezintă, săptămînal, în ziua de vineri, rapoartele privind finanțarea campaniei electorale. Acestea sînt plasate pe pagina web oficială a Comisiei.

Sursa: IPN