16 ANI DE INCHISOARE PENTRU CA A VIOLAT SI STROPIT CU BENZINA O MINORA LA CRIULENI

Un tînăr din raionul Criuleni a fost condamnat la 16 ani de închisoare, fiind acuzat că a violat și a încercat să omoare o minoră. Cazul a avut loc în luna iunie a anului trecut.

Procuratura Generală menționează că inculpatul, în vîrstă de 28 de ani, a abuzat sexual o minoră de 14 ani. Totul s-a întîmplat chiar în casa acestuia, minora fiind în concubinaj cu agresorul.

Peste aproximativ patru luni, în urma unui conflict iscat între cei doi, pe motiv că fata vroia să-l părăsească, inculpatul a stropit-o cu benzină și a încercat să-i dea foc. Fata a reușit să fugă, alertînd poliția. Veniți la fața locului pentru a documenta cazul, polițiștii au fost numiți cu cuvinte necenzurate, agresorul aruncînd cu un topor în direcția oamenilor legii.

Atît în cadrul urmăririi penale, cît şi în cadrul dezbaterilor judecătorești, inculpatul nu și-a recunoscut vina în comiterea infracțiunilor incriminate. Din momentul reținerii și pînă la pronunțarea verdictului, inculpatul s-a aflat în custodia statului. Acesta nu este la prima abatere de la lege, fiind anterior de patru ori condamnat pentru furturi și o infracțiune sexuală.

Pe lîngă pedeapsa cu închisoare, inculpatul a fost obligat să achite în contul statului cheltuielile de judecată în sumă de 4,5 mii lei.

Sentinţa este cu drept de atac.

Sursa: IPN