ZBORUL MH17: AU FOST IDENTIFICATE 65 DE VICTIME

Experții olandezi în medicină legală au identificat în total 65 de victime ale prăbușirii avionului companiei Malaysia Airlines, a anunțat Sîmbătă Guvernul de la Amsterdam, în timp ce ultimii anchetatori internaționali părăseau Estul Ucrainei din cauza luptelor dintre forțele guvernamentale și separatiști, notează AFP.

Au fost identificate 42 de victime noi, a făcut cunoscut Ministerul Justiției într-un comunicat.

Printre acestea se află 21 de olandezi, restul avînd altă naționalitate, a precizat ministerul, subliniind că naționalitatea "celorlalte victime nu a fost dezvăluită la cererea ambasadelor din țările respective".

Vineri, coordonatorul echipelor de experți, Arie de Bruijn, a informat că 176 corpuri "mai mult sau mai puțin întregi" au ajuns în Olanda, precum și 527 de resturi ale victimelor.

"O echipă de specialiști lucrează zi și noapte, dar repetăm că identificarea tuturor victimelor va dura cîteva luni", a menționat Guvernul olandez.

Ultimii anchetatori olandezi, australieni și malaezieni care lucrează la locul catastrofei aviatice pentru a căuta resturi ale victimelor și obiecte care le-au aparținut acestora erau în drum spre Olanda, a relatat agenția olandeză de presă ANP.

Premierul Olandei, Mark Rutte, a anunțat Miercuri că, din cauza insecurității provocate de luptele dintre forțele ucrainene și separatiștii pro-ruși, căutările la locul prăbușirii avionului au fost suspendate pînă la noi ordine.

Avionul Boeing 777 al companiei Malaysia Airlines care zbura pe ruta Amsterdam-Kuala Lumpur a fost doborît cel mai probabil de o rachetă, pe 17 Iulie, în timp ce survola Estul Ucrainei, cu 298 de persoane la bord, dintre care 193 de cetățeni olandezi.

AGERPRES/(AS — editor: Alic Mîrza)