Un rus care suferea ca nu putea respira normal avea, de fapt, de 53 de ani, o moneda in nas

Incapabil să respire normal de mai multe luni, un rus de 59 de ani a provocat o mare surpriză medicilor dintr-un spital din Moscova, care i-au descoperit în nara dreaptă un mic obiect ce rămăsese blocat acolo de mai bine de o jumătate de secol: o monedă care deja se „fosilizase”.

Dacă unii își păstrează grijulii banii sub saltea, alții în bancă, ei bine, acest bărbat avea seiful în altă parte, au glumit internauții după ce povestea a fost făcută publică.

Bărbatul, care de mai multe luni nu mai putea să respire normal, a decis să meargă la spital. Medicii ORL-iști, l-au examinat, i-au făcut tot felul de analize și în final au constatat cu surprindere că pacientul avea „un corp străin, dens și rotund” în cavitatea nazală, în nara dreaptă. Obiectul arăta ca și cum „se fosilizase” pe fundul nasului.

Întrebat dacă are idee cum a putut ajunge moneda în nasul său, bărbatul și-a amintit că el însuși își băgase un bănuț de o copeică. Era mic, avea 6 ani și a făcut-o din joacă. Numai că i-a fost frică să-i spună mamei, care era destul de, așa că a păstrat tăcerea și într-un final a și uitat de această poveste. 

Pe parcursul anilor însă, în jurul monedei s-a format un conglomerat cu densitate dură, un rinolit (calcul nazal), a explicat unul dintre medicii care l-au tratat. Rinolitul s-a tot mărit pînă cînd i-a obturat calea nazală și i-a tăiat efectiv accesul la oxigen. 

Operat timp de o oră și jumătate, bărbatul a ieșit fără sechele din această aventură începută în copilărie, avînd un sept nazal nou, perfect restaurat. Fericit că-și regăsește respirația normală, bărbatul nu a mai urmat recomandările medicilor și și-a scos mai înainte de vreme pansamentul de vată pe care îl avea în nară, necesar pentru consolidarea structurii noului său nas. „Asta, pentru că nu mai este mama sa care să-l certe!”, a conchis amuzată una dintre doctorițele care l-a operat.