Un profesor parizian a fost decapitat de un atacator care a fost impuscat apoi de Politie

Un profesor a fost găsit decapitat în apropiere de un colegiu dintr-o suburbie a Parisului, iar la scurt timp după aceea un bărbat care avea un cuțit în mînă și avea o atitudine agresivă a fost împușcat mortal de forțele de ordine. Incidentul ar fi de natură teroristă.

Agresorul și-ar fi revendicat actul pe Twitter, unde a postat o fotografie cu victima decedată. „Lui Macron, șeful necredincioșilor, ți-am executat unul dintre cîini, care a îndrăznit să-l pîngărească pe Mohammed”, a scris atacatorul. Contul lui a fost suspendat la scurt timp.

Presa franceză spune că victima era profesor de istorie la un colegiu din Conflans-Sainte-Honorine și le-ar fi arătat la cursuri elevilor caricaturile controversate cu profetul Mohamed publicate de revista satirică Charlie Hebdo.

Atacatorul ar fi părintele unui elev și ar fi, de altfel, cunoscut serviciilor de Poliție. Ar fi de naționalitate algeriană și ar avea 48 de ani.

Trupul neînsuflețit al profesorului decapitat a fost descoperit de polițiști în timp ce urmăreau un suspect pe care îl reperaseră ca avînd un cuțit de bucătărie. Suspectul a luat-o la fugă, a refuzat să se supună somațiilor și să lase arma jos, ba mai mult, a început să fie agresiv, moment în care polițiștii au tras, ulterior bărbatul fiind declarat decedat. Au fost chemați și geniștii, pentru a verifica dacă suspectul nu are asupra lui vreo bombă. 

Magistrați ai Parchetului Național Antiterorism s-au deplasat la locul incidentului pentru a face cercetări și au decis să deschisă o anchetă pentru fapte de natură teroristă.