Un hot care a furat o sticluta cu singele Papei Ioan Paul al II-lea a fost prins

Poliția italiană l-a identificat pe bărbatul suspectat că a furat o sticluță cu sîngele Papei Ioan Paul al II-lea dintr-o catedrală din regiunea Umbria, relatează The Guardian.

Sticluța placată cu aur și cristale a fost furată dintr-un altar dedicat lui Ioan Paul al II-lea din Spoleto, în Umbria, în luna Septembrie. Poliția l-a identificat pe bărbat, în vîrstă de 49 de ani, rezident al regiunii italiene Toscana, cu ajutorul unei camere de supraveghere. El a mai avut legătură, în trecut, cu furtul mai multor obiecte de cult.

Sticluța este una dintre alte trei care conțin picături din sîngele Papei Ioan Paul al II-lea. Ea nu a mai fost găsită, iar Poliție crede că a ajuns, cel mai probabil, pe o piață neagră sau în mîinile vreunui colecționar.

Papa Ioan Paul al II-lea a murit în 2005 după ce a condus Biserica Catolică vreme de 27 de ani. El rămîne unul dintre cei mai populari suverani pontifi, iar în 2014 a fost sanctificat. Sîngele său a fost prelevat la puțin timp după moarte, iar relicvariul folosit ca obiect de venerare în timpul beatificării sale în anul 2011.

Nu este prima oară cînd un astfel de obiect de cult aparținînd lui Ioan Paul al II-lea este furat. În 2014, la cîteva luni de la canonizarea sa, un cadru metalic care conținea o bucată de pînză din roba sa pătată de sînge de la momentul tentativei de asasinare din 1981 a fost furată dintr-o biserică din orașul Abruzzo.