Un britanic a fost condamnat la inchisoare pe viata pentru pregatirea unui atac la Londra

Un britanic a fost condamnat Vineri la închisoare pe viaţă pentru pregătirea unui atac în apropiere de clădirea Parlamentului din Londra, informează Reuters, scrie agerpres.

Khalid Ali, în vîrstă de 28 de ani, avea asupra sa trei cuţite în momentul în care a fost arestat, la 27 Aprilie anul trecut. Arestarea sa a avut loc la puţin peste o lună după atentatul de la 22 Martie 2017 de pe podul Westminster, în care un britanic convertit la islam a ucis patru persoane într-un atac cu maşina, după care a înjunghiat mortal un poliţist la Parlament.

Potrivit procuraturii, Khalid Ali intenţiona să omoare un ofiţer de Poliţie, un membru al forţelor armate sau chiar un membru al Parlamentului. Cu cinci zile înainte de a fi reţinut, el vizitase potenţiale ţinte, ca podul Westminster, clădirea Legislativului britanic şi zona Whitehall, care găzduieşte mai multe ministere, inclusiv al Apărării.

Mai mult, amprentele sale coincid cu cele găsite pe componente de bombă colectate în Afganistan în 2012, aflate în baza de date a FBI, a menţionat Procuratura.