UCRAINA SI RUSIA REFLECTA INTRAREA TEHNICII MILITARE NATO IN R. MOLDOVA

Presa din Ucraina și din Rusia pun accentele diferit în reflectarea subiectului cu trecerea tehnicii militare NATO prin Vama Sculeni.

Presa din Ucraina îl citează pe preşedintele Asociaţiei Ucrainenilor din Republica Moldova, Mihail Bagas care pe pagina sa de Facebook a scris: „Coloana cu tehnică militară NATO, i-a ignorat pe susținătorii lui Dodon, și a plecat mai departe. Bine ați venit!”

De cealaltă parte presa din Federația Rusă îl citează pe liderul Partidului Socialiștilor, Igor Dodon, potrivit căruia coloana cu tehnică militară a fost blocată.

„Deputații socialiști, împreună cu activiștii din „Garda tînără” au blocat drumul la intrarea în Republica Moldova prin vama Sculeni și verifică documentele soldaților și clarifică proveniența echipamentelor NATO”, a scris Dodon.

Reamintim că pe 9 mai, în Piaţa Marii Adunări Naţionale se va desfășura o expoziție, unde vor fi expuse 36 de unităţi de tehnică militară, care sînt utilizate în cadrul exerciţiului moldo-american „Dragon Pioneer 2016”. Expoziția se va desfășura între orele 13:00 - 18:00.

Radu BURDUJAN (agora.md)