ŞTIRILE SPORTIVE

Preşedinte CIO: Mai sînt cîteva lucruri de reglat la Soci

Preşedintele Comitetului Olimpic Internaţional (CIO), Thomas Bach, a declarat, duminică, că mai sînt cîteva lucruri de reglat din punct de vedere logistic pentru Jocurile Olimpice de iarnă de la Soci. "Există încă unele probleme de rezolvat. Sîntem în contact cu Comitetul de Organizare şi sîntem optimişti că problemele vor fi rezolvate în zilele următoare. Totul merge bine", a spus Bach. Cîţiva reprezentanţi ai presei au ajuns joi şi vineri în staţiunea Krasnaia Poliana, la 40 de kilometri de Soci, şi au descoperit că hotelul unde aveau camere rezervate nu este încă finalizat. Jocurile Olimpice de iarnă de la Soci vor începe la 7 februarie.

Obama: JO sînt sigure, dar cetăţenii americani trebuie să fie vigilenţi

Preşedintele Statelor Unite, Barack Obama, afirmă, într-un interviu acordat CNN, că Jocurile Olimpice de iarnă de la Soci vor fi "sigure", recomandîndu-le totuşi cetăţenilor americani să fie vigilenţi pentru că există în continuare riscuri."Cred că JO de la Soci sînt sigure, dar există în continuare riscuri la astfel de evenimente internaţionale", a declarat Obama. În ultimele săptămîni, Casa Albă exprimase preocupare în legătură cu riscul comiterii unor atentate la Soci în cursul JO, programate în perioada 7-23 februarie. "Autorităţile ruse ştiau mizele. Înţeleg că există potenţiale ameninţări, iar noi ne coordonăm cu ele", a dat asigurări Obama.

Ianukovici va merge la JO, în ciuda protestelor din Ucraina

Preşedintele Ucrainei, Viktor Ianukovici, intenţionează să meargă în Rusia, la Jocurile Olimpice de la Soci, în pofida amplei crize politice de la Kiev. "Preşedintele Viktor Ianukovici va merge la Jocurile Olimpice de la Soci", a declarat Leonid Kojara, ministrul ucrainean de Externe. Ucraina se confruntă cu o criză politică fără precedent după ce Administraţia Viktor Ianukovici a refuzat, în noiembrie 2013, semnarea unui acord de asociere cu Uniunea Europeană, preferînd apropierea de Rusia. Protestele s-au intensificat de aproximativ trei săptămîni, în contextul adoptării unor legi care permiteau dispersarea brutală a manifestaţiilor. Legile controversate au fost ulterior abrogate.

Sursa: Mediafax