ŞTIRILE SPORTIVE

Campionatul Italiei, mai interesant ca niciodată

Prima ligă italiană se anunţă una foarte echilibrată, cel puţin la nivelul superior al clasamentului. Roma, Napoli, Juventus, Inter, Fiorentina şi probabil şi AC Milan, dacă se va redresa, sînt capabile să ducă o luptă palpitantă pentru podium. Duminică, în etapa a 4-a, Napoli a obţinut o victorie (2-1) istorică pe San Siro, după 27 de ani, la capătul unui meci foarte disputat. Napoli rămîne lideră în clasament Serie A după acest succes, avînd 12 puncte, la egalitate cu AS Roma, la rîndul ei învingătoare pe "Olimpico", 2-0 în derby-ul cu Lazio. Inter şi Juventus, ambele cu cîte zece puncte în clasament, au obţinut la rîndul lor victorii în runda a 5-a. Inter s-a impus cu 7-0 pe terenul lui Sassuolo. Juventus s-a impus cu 2-1 pe teren propriu în faţa formaţiei Hellas Verona, meci în care Fernando Llorente a marcat pentru prima dată pentru "alb-negri". Şi Fiorentina are tot 10 puncte după victoria cu 2-0 de la Bergamo. Primele cinci echipe din clasament sînt astfel desărţite de numai două puncte.

Real Madrid se apropie de Barca şi Atletico

Cristiano Ronaldo a ajuns la cota de patru goluri marcate în acest sezon din La Liga, după ce şi-a trecut în cont o dublă la meciul dintre Real Madrid şi Getafe, încheiat cu scorul de 4-1. "Galacticii" au avut o revenire spectaculoasă, după ce s-au văzut conduşi de oaspeţi din minutul 4. Real a urcat pe locul trei în La Liga, fiind la 2 pubcte în spatele primelor clasate, Barcelona şi Atletico. Acestea, la rîndul, lor au obţinut victorii în meciurile jucate mai devreme în etapa a cincea. Barca a trecut de Rayo Vallecano cu 4-1, iar Atletico a învins Valladolid cu 2-0.

Beşiktaş – Galata, întrerupt după ce fanii au pătruns pe gazon

Meciul Beșiktaș Istanbul - Galatasaray Istanbul, din etapa a 5-a a campionatului Turciei, a fost întrerupt duminică seară, la scorul de 1-2, în minutul 90+5. Nu s-a mai putut juca din cauza faptului că fanii gazdelor au pătruns pe teren. Totul a pornit de la un fault dur comis de Felipe Melo, de la oaspeți, asupra unui jucător de la Beșiktaș. În acel moment, între jucătorii celor două echipe a izbucnit o altercație și au început să-și facă apariția pe gazon și suporterii. La început, aceștia au fost împiedicați de stewarzi să ajungă la jucătorii lui Galatasaray, dar apoi forțele de ordine nu au mai făcut față, sute de suporteri sărind gardul înarmați cu ce au găsit, în special cu scaune, pentru a-i linșa pe jucătorii oaspeților, cel mai căutat fiind Felipe Melo. Din fericire, jucătorii de la Galata au fugit din timp la vestiare și au scăpat nevătămați. Pînă în acel moment, cele două echipe nu practicaseră un joc foarte dur, arbitrul arătînd doar două cartonașe galbene, ambele gazdelor. Meciul s-a jucat pe Ataturk Olympic, deoarece stadionul echipei Beșiktaș se află în plin proces de construcție. Partida a fost următită de 76.000 de spectatori, un record absolut pentru un meci din Superlig.

Argentina caută un centru de antrenament în Brazilia

La numai o săptămînă după ce şi-a asigurat calificarea la Cupa Mondială de fotbal ediţia 2014, Argentina a început să caute un centru de antrenament pe care să-l poată utiliza pe durata turneul final din Brazilia. Procesul de căutare a început cu centrul de pregătire al echipei Cruzeiro, pe care oficialii Federaţiei argentiniene de fotbal (AFA) l-au vizitat în cursul zilei de duminică, a anunţat conducerea grupării din oraşul brazilian Belo Horizonte. Responsabilii AFA "au efectuat o vizită tehnică" la instalaţiile sportive din cele două centre de antrenament de la "Toca da Raposa", cum este denumit cantonamentul lui Cruzeiro. Printre oficialii care au vizitat baza de pregătire a clubului brazilian s-a numărat şi coordonatorul selecţionatelor de fotbal ale Argentinei, Carlos Bilardo. Argentina a devenit prima selecţionată sud-americană calificată la Cupa Mondială 2014, după ce a dispus cu 5-2 de reprezentativa Paraguayului, pe 10 septembrie la Asuncion.