ŞTIRILE SPORTIVE

Vladislav Ţugui, medaliat cu argint la CM de box

Tînărul boxer Vladislav Ţugui a devenit vicecampion mondial la competiţia rezervată juniorilor, care s-a desfăşurat în Capitala Ucrainei, Kiev, transmite publika.md. În finala categoriei de 60 de kilograme, Ţugui a fost învins de rusul Ivan Kozlovski. Ţara noastră a fost reprezentată la Mondial de şase sportivi, iar Ţugui este singurul boxer din Moldova care s-a întors acasă cu medalie. În total, la competiţia din Ucraina au participat 351 de boxeri din 53 de ţări. Campionatul Mondial de box, rezervat juniorilor, s-a desfăşurat în perioada 7-15 septembrie.

Moldova a ratat calificarea în I grupă a Cupei Davis

Echipa Moldovei de Cupa Davis a ratat calificarea în Prima Grupă a zonei euro-africane după ce a pierdut dramatic, cu 2-3, duelul cu Portugalia, notează publika.md. În meciul decisiv, Maxim Dubarenco a pierdut cu scorul 7-5 6-1 6-3 în faţa lui Rui Machado, care în 2011 a fost pe locul 59 în clasamentul mondial. Chiar dacă a pierdut, Dubarenco a fost aplaudat de spectatorii prezenţi la Sala Polivalentă. "Nu vreau să mă justific acum şi să spun ce s-a primit şi ce nu. Adversarul a fost mai bun decît mine", a declarat Dubarenco.

Cehia şi Serbia, în finala Cupei Davis

Cehia a devenit prima echipă calificată în finala Cupei Davis. Berdych şi compania au obţinut dreptul de a lupta pentru trofeu în acest sezon, după victoria în faţa Argentinei din semifinale. Cehii şi-au asigurat calificarea în primele două zile ale semifinalei cu sud-americanii. După victorii în ambele meciuri de simplu din prima zi, Tomas Berdych şi Radek Stepanek i-au învins la dublu pe Carlos Berlocq şi Horacio Zeballos, cu 6-3 6-4 6-2. Astfel, Cehia va avea ocazia să-şi apere titlul cucerit anul trecut într-o finală cu Spania.

În cealaltă semifinală Serbia a învins Canada, după ce Tisparevic a trecut în meciul decisiv de Vasek Pospisil cu 7-6, 6-2, 7-6. Serbia va juca în finală cu campioana en-titre, Cehia, care l-a rîndul său a eliminat Argentina. Ultima dată sîrbii au jucat în finala Cupei Davis în anul 2010, atunci cînd şi-au adjudecat primul trofeu al competiţiei, învingînd Franţa cu 3-2.

Programul din prima etapă a grupelor Ligii Campionilor

Programul partidelor care vor avea loc, marţi, 17 septembrie, şi miercuri, 18 septembrie, de la ora 21:45, în prima etapă a fazei grupelor Ligii Campionilor:

Marţi, 17 septembrie

Grupa A: Manchester United (Anglia) - Bayer Leverkusen (Germania), Real Sociedad (Spania) - Şahtior Doneţk (Ucraina);

Grupa B: Galatasaray (Turcia) - Real Madrid (Spania), FC Copenhaga (Danemarca)- Juventus Torino (Italia);

Grupa C: Benfica (Portugalia) - Anderlecht (Belgia), Olympiakos (Grecia) - Paris Saint-Germain (Franţa);

Grupa D: Bayern Munchen (Germania) - ŢSKA Moscova (Rusia), Viktoria Plzen (Cehia) - Manchester City (Anglia).

Miercuri, 18 septembrie

Grupa E: Schalke 04 (Germania) - Steaua Bucureşti (România), Chelsea (Anglia) - FC Basel (Elveţia);

Grupa F: Olympique Marseille (Franţa) - Arsenal (Anglia), Napoli (Italia) - Borussia Dortmund (Germania);

Grupa G: Austria Viena (Austria)- FC Porto (Portugalia), Atlético Madrid (Spania)- Zenit Sankt-Petersburg (Rusia);

Grupa H: AC Milan (Italia) - Celtic Glasgow (Scoţia), FC Barcelona (Spania) - Ajax Amsterdam (Olanda).