ŞTIRILE SPORTIVE

La naţionala Germaniei s-a accidentat... medicul

Fizioterapeutul naţionalei Germaniei nu va uita prea curînd meciul cîştigat cu 3-0 în faţa Austriei în preliminariile CM 2014. O dată pentru "dubla" lui Klose, care-l propulsează pe atacantul lui Lazio la egalitate cu Gerd Muller (68 de goluri la naţională) dar şi pentru o accidentare suferită de el. Klaus Eder, care are 60 de ani, dintre care 25 şi i-a petrecut la naţionala Germaniei, a suferit o ruptură musculară la piciorul stîng după ce a alunecat pe teren. El a declarat că, pentru a se recupera, nu are altceva de făcut decît să pună în practică sfaturile pe care le dă jucătorilor atunci cînd se accidentează. Glumind el a mai spus: "Acum voi vedea pe pielea mea cît de bun sînt în această meserie". În momentul accidentrii, Lahm i-a dat o pungă cu gheaţă pentru a o pune pe muşchiul afectat, iar Klose și Ozil l-au ajutat să ajungă înapoi pe banca de rezerve.

Eto'o a plecat cu scandal de la natională

După victoria cu 1-0 în faţa Libiei, înregistrată duminică, în preliminariile CM 2014, Zona Africa, atacantul Samuel Eto'o i-a anunţat pe coechipierii săi că va renunţa la echipa naţională. El le-a spus în vestiar celorlalţi jucători că a luat această decizie «din motive personale». Apoi, jucătorul legitimat la Chelsea Londra a plecat și nu a mai revenit la hotel alături de ceilalţi jucători. Se pare că la naţionala Camerunului au existat divergențe legate de alcătuirea echipei între Eto'o și selecționerul Finke. Eto’o îi dorea titulari pe Carlos Kameni și Chille Webo, iar selecționerul nu a cedat presiunilor acestuia. Pînă și ministrul sportului din Camerun a intervenit în acest scandal, dar fără succes. Tensiunile din lotul selecționatei Camerunului durează de mai multe zile, timp în care Eto'o nu s-a antrenat deloc. În cele din urmă, el a acceptat să fie titularizat la meciul cu Libia. Dacă își va menține decizia, Eto'o nu va fi prezent la meciurile de la CM 2014, avînd în vedere că "leii neîmblînziţi" s-au calificat. Samuel Eto'o s-a născut pe data de 10 martie 1981 și a debutat la naționala Camerunului la vîrsta de 16 ani, în anul 1997. De atunci, el a fost selecționat de 115 ori și a marcat 55 de goluri. În meciul cu Libia de duminică, care se pare că va fi ultimul pentru el la națională, nu a stat pe teren decît pînă în minutul 60, cînd i-a luat locul Zoua.

Hoddle cere limitarea numărului de străini în campionat

Fostul internaţional englez şi selecţioner al naţionalei Albionului, Glen Hoddle, a cerut, la postul BBC Radio 5, ca numărul jucătorilor străini din Premier League să fie limitat. "Ştim cu toţii că este o problemă sensibilă, deoarece există legi şi Premier League trebuie să le respecte. Dar este nevoie de curaj. Ar trebui fixat un număr de cinci jucători străini care se pot afla în teren în acelaşi timp pentru o echipă. Cred că legislaţia europeană ar trebui schimbată. Guvernul britanic ar putea să ajute în acest sens. Cred că politicienii şi şefii fotbalului englez ar trebui să lucreze împreună la acest subiect", a spus Hoddle, care a pregătit naţionala Angliei în perioada 1996-1999. Aceeaşi reacţie a avut-o recent şi noul preşedinte al Federaţiei Engleze de Fotbal, Greg Dyke. Conform unei statistici a federaţiei, în sezonul 2012-2013 doar 32 la sută dintre titularii echipelor din Premier League au fost englezi.

Boateng a spus de ce a plecat de la Milan

Kevin Prince Boateng a semnat cu Schalke 04, spre surprinderea tuturor, pentru că "dorea neapărat să plece din Italia, de la AC Milan, din cauza insultelor rasiste", a mărturisit Peters Peters, directorul financiar al grupării cu sediul în Gelsenkirchen, într-un interviu publicat luni de cotidianul Bild. Jucătorul cu cetăţenie germano-ghaneză "a obţinut acordul lui Silvio Berlusconi pentru a se transfera, dacă Milan se va califica în grupele Champions League", a mai spus acesta. Cu două zile înainte să semneze cu Schalke, Boateng a marcat două goluri pentru Milan în manşa a doua a play-off-ului cu PSV Eindhoven (3-0). Boateng, în vîrstă de 26 de ani, a părăsit în luna ianuarie terenul de joc la un amical disputat de Milan, după ce suporterii celeilalte echipe a lansat la adresa sa scandări rasiste.