ŞTIRILE SPORTIVE

Prima etapă a Diviziei Naţionale la fotbal

Derby-ul dintre Dacia şi FC Tiraspol s-a încheiat nedecis, scrie publika.md. Cele două formaţii nu au reuşit să marcheze vreun gol, aceasta fiind singura partidă din prima etapă în care nu s-a înscris. Veris a debutat cu o victorie în Divizia Naţională. Elevii lui Dănuţ Oprea au învins în deplasare Olimpia cu 3-0. Golurile echipei din Chişinău au fost înscrise de către Serghei Cojocari şi veteranul Viorel Frunză, care şi-a trecut în cont o dublă. Milsami nu a avut emoţii în partida de la Orhei, cu Speranţa, şi a învins cu scor de tenis, 6-0. Sîmbătă, Zimbru Chişinău a scăpat victoria printre degete în meciul cu Sheriff. Cele două rivale s-au despărţit la egalitate, scor 2-2, după ce "galben-verzii" au condus pînă în minutul 73 cu 2-0. Dinamo Auto a reuşit prima victorie în Divizia Naţională, 2-0 cu Academia, iar Rapid a surclasat FC Costuleni cu 2-1.

SUA au cîştigat pentru a 5-a oara Gold Cup

Ediţia 2013 a competiţiei de fotbal Gold Cup, rezervată echipelor din CONCACAF (America de Nord, Centrală şi Caraibe), a fost cîştigată de SUA, care în finală au învins naţionala Panama cu scorul de 1-0 (0-0) pe arena Soldier Field din Chicago. SUA, la al 5-lea titlu în Gold Cup, după succesele din 1991, 2002, 2005, 2007, au înscris unicul gol al meciului prin Brek Shea în minutul 69. Selecţionerul americanilor, germanul Jurgen Klinsmann, a urmărit meciul din tribune, fiind suspendat după ce a contestat vehement unele decizii ale arbitrului, la partida din semifinale cu naţionala Hondurasului, cîştigată cu 3-1. Naţionala americană a obţinut a 11-a sa victorie consecutivă. SUA vor disputa un meci de baraj cu învingătoarea ediţiei 2015, pentru stabilirea naţiunii care va reprezenta CONCACAF la ediţia 2017 a Cupei Confederaţiilor din Rusia.

Hamilton a cîştigat MP al Ungariei

Lewis Hamilton a cîştigat Marele Premiu al Ungariei la Formula 1 şi l-a egalat pe celebrul Michael Schumacher la numărul de victorii pe cricuitul de la Hungaroring. Pilotul britanic plecase din pole position şi a reuşit să cîştige prima sa cursă din acest sezon. Campionul mondial din 2008 a fost mai rapid cu zece secunde decît Kimi Raikkonen, care s-a clasat pe poziţia secundă. Campionul mondial, Sebastian Vettel a pierdut duelul cu Raikkonen şi a ocupat doar locul trei. În urma acestei etape, Vettel şi-a consolidat prima poziţie în clasamentul general, avînd un avans de 38 de puncte în faţa lui Kimi Raikkonen. Următoarea etapa a Campionatului Mondial de Formula 1 va avea loc pe 25 august, în Belgia.

Şahtior, victorie de ziua lui Lucescu

Şahtior Doneţk, echipă antrenată de Mircea Lucescu şi Alexandru Spiridon, a cîştigat, duminică, scor 1-0, meciul jucat pe teren propriu cu Ceromoreţ Odessa în etapa a 3-a a campionatului Ucrainei. Unicul gol al meciului a fost marcat de brazilianul Douglas Costa în minutul 73. Acesta şi-a prelungit recent contractul cu "minerii". El a fost ales şi jucătorul meciului. Victoria a fost obţinută cu o zi înaintea aniversării lui Lucescu, tehnicianul român împlinind luni 68 de ani. Site-ul oficial al grupării din Doneţk îi urează "la mulţi ani" într-un mini-articol cu titlul "Happy birthday, mister!" După trei etape, Şahtior are punctaj maxim, 9 puncte şi este lideră, la egalitate cu Metalist Harkov. Marea rivală a echipei lui Lucescu, Dinamo Kiev, a cîştigat duminică meciul cu FC Sevastopol, scor 2-0. Fostul monegasc Mbokani a marcat un gol în minutul 50 şi a pasat decisiv la reuşita lui Haruna din minutul 17. Cu 7 puncte, Dinamo se află pe locul al patrulea în clasament Ucraina.

Borussia a cîştigat Supercupa Germaniei

Borussia Dortmund s-a revanşat în faţa rivalei din Bundesliga, Bayern Munchen pentru finala pierdută în Liga Campionilor. La primul meci oficial cu Pep Guardiola pe banca tehnică, bavarezii au cedat trofeul Supercupei, pierzînd finala cu 4-2. Marco Reus a fost cel care a deschis scorul, acesta fiind singurul gol al primei reprize. Arjen Robben a reuşit egalarea abia în minutul 54, iar în următoarele două minute s-a mai marcat de două ori. Daniel van Buyten şi-a dat un autogol, iar Ilkay Gundogan a făcut 3-1. Robben şi-a trecut în cont dubla în minutul 64, dar acest lucru nu a schimbat soarta meciului. Reus, care a deschis scorul, a fost şi jucătorul care a închis tabela, în minutul 86, scor final 4-2. Astfel, Bayern Munchen nu a reuşit să-şi apere trofeul cucerit anul trecut, la fel, în faţa Borussiei Dortmund.