SUEDIA SI UCRAINA S-AU CALIFICAT LA EURO 2016

Suedia s-a calificat la Campionatul European din 2016, după ce a remizat, marți, scor 2-2, pe terenul Danemarcei, în manșa a doua a barajului. În tur, învinsese Suedia cu scorul de 2-1. La Copenhaga, Zlatan Ibrahimovic a deschis scorul în minutul 19 și tot el a dus scorul la 0-2 în minutul 79, cînd a transformat impecabil o lovitură liberă de la 25 de metri. Danezii s-au trezit tîrziu și au punctat prin Yussuf Poulsen 81 și Jannik Vestergaard 90.

După ce de cinci ori în istoria ei a pierdut calificarea la un turneu final la baraj, Ucraina a reușit, în sfîrșit, marți, să spargă ghinionul. Ucrainienii au remizat la Maribor, scor 1-1 cu Slovenia, după ce cîștigaseră în tur cu 2-0, la Lvov. Jucătorul legitimat la Chievo Verona, Cesar, a deschis scorul repede, în minutul 10, și le-a dat speranțe gazdelor la calificare. Dar Ucraina a rezistat fără să mai primească gol pînă în minutul 90+7, cînd a egalat Iarmolenko.

Componenta urnelor la tragerea la sorţi a grupelor

UEFA a dat publicităţii componenţa urnelor valorice pentru tragerea la sorţi a grupelor turneului final al Campionatului Europena din 2016.

Urnele valorice pentru tragerea la sorţi după disputarea meciurilor de baraj sînt următoarele:

► Urna 1: Franţa, Spania, Germania, Anglia, Portugalia, Belgia;

► Urna 2: Italia, Rusia, Elveţia, Austria, Croaţia, Ucraina;

► Urna 3: Cehia, Suedia, Polonia, România, Slovacia, Ungaria;

► Urna 4: Turcia, Irlanda, Islanda, Ţara Galilor, Albania, Irlanda de Nord.

Tragerea la sorţi a grupelor pentru turneul final al Campionatului European din 2016 va avea loc, la 12 decembrie, la Palatul Congreselor din Paris.

Turneul final al Campionatului European va avea loc între 10 iunie şi 10 iulie, în oraşe din Franţa.

Sursa: romaniansoccer.ro