SPANIA ESTE GATA SA FACA ASTA: SINT VIZATI TOTI MOLDOVENII AFLATI ACOLO LA MUNCA

Autoritățile din Spania sînt gata să relanseze discuțiile cu Chișinăul privind negocierea Acordului moldo-spaniol, care îi vizează pe cetățenii moldoveni aflați acolo la muncă.

În cel mai apropiat timp, Moldova ar putea încheia un acord interguvernamental moldo-spaniol privind protecția socială a cetățenilor moldoveni aflați la muncă în Peninsula Iberică.

Marți, 28 august, ambasadorul Republicii Moldova în Regatul Spaniei, Violeta Agrici, a avut o întrevedere cu secretarul de stat pentru Securitate Socială al Regatului Spaniei, Octavio José Granado Martínez, cu care a discutat acest subiect, accentuînd importanța aprobării unui cadru juridic care ar reglementa domeniul protecției sociale a cetățenilor străini care muncesc peste hotare.

”Părțile au convenit asupra necesității impulsionării procesului de negocieri pe marginea proiectului Acordului interguvernamental moldo-spaniol aflat în discuții de ceva timp”, informează MAEIE printr-un comunicat.

Potrivit Ministerului de Externe de la Chișinău, autoritățile spaniole au manifestat deschidere în reluarea discuțiilor cu autoritățile din Moldova pentru a grăbi procesul de negocieri.

Sursa: sputnik.md