SONDAJ

Maia Sandu și Igor Dodon rămîn lideri la capitolul încrederea cetățenilor

Cei mai mulți moldoveni au încredere în Maia Sandu și Igor Dodon. Datele sînt prezentate în sondajul Vox Populi – ianuarie 2021 ”Anul 2020 în opinia populației din Republica Moldova”, realizat de Asociația Sociologilor și Demografilor.

Potrivit cercetării, la capitolul încredere, Sandu și Dodon depășesc cu mult celelalte personalități politice din țară. Fiind întrebați care este personalitatea politică în care aveți încredere mai mare decît în celelalte, 35,2% din respondenții deciși au declarat că au încredere în Maia Sandu, alte 30,7% susțin că au încredere în fostul președinte Igor Dodon, liderul PSRM.

În topul încrederii urmează Ilan Șor – cu 8%, primarul Chișinăului, Ion Ceban – cu 7,6%, liderul Partidului Nostru, Renato Usatîi – cu 5,5%, liderul PPDA Andrei Năstase – cu 2,6%, președintele Parlamentului, Zinaida Greceanîi – cu 2,6% și liderul democraților Pavel Filip – cu 2,2%.

Cercetarea a fost efectuată în perioada 08-23 ianuarie 2021, pe un eşantion de 1153 respondenţi, din 87 localităţi, reprezentativ pentru populaţia adultă a Republicii Moldova, exclusiv regiunea transnistreană, cu o eroare maximală de +3,0%.

 

PAS și PSRM, aproape la egalitate în intenția de vot

Patru formațiuni politice ar accede în Legislativ, dacă duminica viitoare s-ar organiza alegeri parlamentare, potrivit datelor prezentate în sondajul Vox Populi – ianuarie 2021 ”Anul 2020 în opinia populației din Republica Moldova”, realizat de Asociația Sociologilor și Demografilor.

Conform sondajului, în Parlament vor ajunge PAS, PSRM, Partidul ”Șor” și Partidul Nostru. 33,9% din respondenții deciși au declarat că își vor da votul pentru PAS, 33,2%- pentru PSRM, pentru Partidul Șor -12,9%, iar pentru Partidul Nostru – 7,5%.

Potrivit cercetării, PPDA condus de Andrei Năstase ar acumula doar 4,4% din sufragii, PCRM – 2,9%, PDM -1,1%, alte partide – 4%.

Cercetarea a fost efectuată în perioada 08-23 ianuarie 2021, pe un eşantion de 1153 de respondenţi, din 87 localităţi, cu o eroare maximală de +3,0%.