SOCIALISTII NU AU DISCUTAT SI NU VOR DISCUTA CU PARTIDUL ”SOR” DESPRE INAINTAREA UNUI CANDIDAT COMUN LA FUNCTIA DE PREMIER

PSRM nu a discutat și nici nu va discuta cu Partidul ”Șor” despre înaintarea unui candidat comun la funcția de premier. Declarația a fost făcută de președintele fracțiunii parlamentare PSRM, Corneliu Furculiță, la postul de televiziune NTV Moldova.

”Noi nu am discutat astfel de scenariu cu Partidul ”Șor” și, probabil, nici nu vom discuta, fiindcă, repet, noi pledăm pentru alegeri anticipate”, a declarat deputatul.

Socialistul susține că evoluția politică de mai departe în Moldova depinde acum de acțiunile și deciziile pe care le va lua președintele Maia Sandu.

”Dacă dumneaei consideră că trebuie să rămînă un Guvern interimar, rămîne Guvernul interimar care-și exercită obligațiunile pe care le poate face. Bugetul a fost aprobat. Anume din această cauză noi am tins ca toate documentele necesare pentru activitatea Guvernului să fie adoptate în Parlament pînă la plecarea Guvernului, cu toate că am fost criticați”, a menționat Furculiță.

Liderul fracțiunii PSRM susține că dacă totuși se va decide numirea unui Guvern de tranziție, atunci acesta trebuie să fie cu programul său de activitate pentru cel puțin un an.

”Dacă se discută despre posibilitatea unui Guvern, el trebuie să fie unul asumat care va veni și va implementa un program, nu înspre alegeri anticipate, dar un anumit program cel puțin măcar pentru un an, cum am făcut noi în cazul Guvernului Chicu, fiindcă Guvernul are foarte multe sarcini. În cazul în care forțele politice nu pot ajunge la un consens larg asupra unui Guvern, alegerile anticipate sînt inevitabile”, a declarat socialistul.

PSRM pledează pentru organizarea cît mai rapidă a alegerilor parlamentare anticipate.

 

PSRM nu va înainta candidatura lui Igor Dodon la funcția de premier într-un guvern de tranziție

PSRM nu a discutat niciodată despre înaintarea candidaturii lui Igor Dodon la funcția de premier într-un Guvern de tranziție pînă la alegerile parlamentare anticipate, a declarat liderul fracțiunii socialiștilor în Parlament, Corneliu Furculiță.

Deputatul susține că acest scenariu vehiculat în spațiul public de oponenții politici este unul anormal.

”Este un scenariu pe care nu l-am discutat niciodată. Nu are nicio intenție domnul Dodon să vină în forma actuală, în afara alegerilor parlamentare anticipate, în calitate de membru sau prim-ministru. Este anormal din punct de vedere politic”, a spus Furculiță.

Președintele fracțiunii parlamentare PSRM a declarat anterior că, Maia Sandu trebuie să decidă cine va deține interimatul funcției de prim-ministru după data de 31 decembrie. Deputatul a precizat că din moment ce PSRM a optat pentru demisia Guvernului Chicu, socialiștii nu mai sînt la guvernare.

 

Realegerea lui Igor Dodon în funcția de președinte al PSRM va aduce doar lucruri pozitive formațiunii

Realegerea lui Igor Dodon în funcția de președinte al PSRM va aduce doar lucruri pozitive formațiunii, a declarat președintele fracțiunii parlamentare PSRM, Corneliu Furculiță.

”Revenirea președintelui Dodon la cîrma partidului, evident că aduce doar lucruri pozitive. Dumnealui este cel care a creat partidul în forma în care el este. Personal a participat la crearea tuturor organizațiilor teritoriale și cunoaște fiecare om de acolo. Dialogul cu președintele Dodon este benefic pentru toți membrii de partid. Dumnealui se va ocupa în continuare intensiv de treburile partidului”, a declarat deputatul.

Furculiță a reiterat că echipa PSRM rămîne consolidată. Formațiunea și-a îndeplinit promisiunile date alegătorilor în campania electorală.