SOCIALISTII INSISTA ASUPRA ANULARII DECIZIEI DE ARENDARE A DOUA TERENURI

Fracțiunea Partidului Socialiștilor din Consiliul Municipal Chișinău cere anularea deciziei CMC din anul 2015 de a schimba terenul de la periferia orașului, de la Gara de Sud, pe altele două de pe strada Dimo 7/3, Piața Unirii 1 și darea acestora în arendă. Acest lucru a fost anunțat de către liderul fracțiunii PSRM din CMC, Ion Ceban, la ședința consiliului municipal, din 15 noiembrie.

Ion Ceban a propus să se atragă atenția asupra stenogramei ședinței CMC din 2015.

”Socialiștii au votat pentru anularea acestor decizii. Este proiectul fracțiunii pentru anularea deciziilor anterioare c privire la cele două terenuri. Noi vom insista asupra introducerii proiectului pe ordinea de zi. Lucrările de construcție trebuie oprite, vom insista asupra anulării deciziei privind schimbul și arendarea terenurilor”, a spus Ion Ceban.

Liderul fracțiunii a reiterat faptul că, fracțiunea PSRM a pregătit un proiect cu privire la crearea unui grup pentru construcții, care intenționează să fie pus la discuție către consiliul municipal.

Consilierul Alexandr Odințov a menționat că propune ca grupul pentru construcții să fie format din cinci consilieri din fracțiuni diferite, cinci reprezentanți ai societății civile , cît și candidatul pentru funcția de primar, Andrei Năstase, care a cîștigat alegerile pentru funcția de edil al capitalei, în vara lui 2018.

Consilierul PSRM, Dinari Cojocaru a declarat că socialiștii nu doar insistă asupra anulării deciziei consiliului de a schimba terenurile și acordarea în arendă, ci și cer interzicerea permisiunii de a construi pe terenurile anterior menționate.

”Acolo trebuie să fie locuri publice, zone de odihnă. Iar agentul economic trebuie să se construiască pe acel teren care l-a cumpărat la periferia orașului”, a spus Cojocaru.

Consilierul socialist a făcut apel către cetățeni să se sensibilizeze și împreună să lupte împotriva acestor bazaconii din municipiu.

Amintim că luni seara, pe strada Dimo 7/3, au fost tăiați copacii și a început pregătirea terenului pentru lucrările de construcție. Au fost tăiați peste 100 de copaci, inclusiv dintre care doi care erau incluși în Cartea Roșie.

Sursa: socialistii.md