REVOLUŢIE DE CATIFEA SAU RĂZBOI CIVIL?

Criminalitate, diversiuni, sabotaj pe plan naţional şi terorism comunist

Autor: Kurt SOLOVIOV

Aşa-zisa revoluţie de catifea a PCRM începe să scoată la iveală chipul hidos şi criminal al susţinătorilor comuniştilor. Aparenţa de „fapt infracţional” a percheziţiei făcută de Poliţie la domiciliul activistului comunist Mihail Amerberg capătă semnificaţii extrem de profunde la o analiză mai amplă. Poate că ar fi rămas la capitolul „fapt infacţional” dacă n-ar fi existat graba complice a unor deputaţi comunişti de a sări în apărarea unui individ dubios şi extrem de periculos, iar asta dacă este să ne raportăm la constatările făcute de către Poliţie.

Se ştie deja că, pe data de 25.09.2013, Poliţia a descins la domiciliul lui Mihail Amerberg în vederea efectuării unei percheziţii. Unul din motivele percheziţiei a fost şi acela că individul în cauză ar putea avea legătură cu cazul dublului omor de la Durleşti de acum trei ani. Procedural, Poliţia nu recurge la astfel de operaţiuni din senin, ci în urma unor informaţii bine documentate, parvenind fie de la propriul serviciu de informaţii, de la SIS, anturajul celui bănuit etc.

În urma percheziţiei, potrivit declaraţiilor ministrului de Interne, Dorin Recean, Poliţia a descoperit în locuinţa lui Mihail Amerberg arme şi muniţii deţinute ilegal. Este vorba despre „gloanţe cu pătrundere adîncă, care perforează şi vesta antiglonţ, aceste gloanţe sunt ilegale, speciale, militare, gloanţe expansive, care pătrund în corp şi îl fărîmiţează, sunt gloanţe pe care nu poţi să le deţii legal, grenade cu provenienţă dubioasă, un aruncător de grenade cu sistem de ghidaj”. Un arsenal ce l-ar face invidios şi pe un terorist!

Să reţinem că acest individ periculos este şi un activist comunist, care, cu puţin timp înainte de descinderea poliţiştilor, se pregătea să meargă la mitingul organizat în acea zi de către PCRM. Oare cîţi astfel de activişti înarmaţi ca şi teroriştii mai are PCRM? Această întrebare nu trebuie să aibă deloc caracter retoric, ci penal!

Din informaţiile vehiculate mediatic, aflăm căactivistul PCRMMihail Amerberg este „participant la competiţii de TIR, însă comportamentul lui „nesportiv” i-a fi atras mai multe descalificări”. Mai mult decît atît, se spune că chiar apropiaţii lui au afirmat că „lui Amerberg îi place să poarte uniforme de tip militar şi rucsacuri care au cusute pe ele simboluri naziste”.

O sursă din cadrul serviciilor secrete ne-a comunicat faptul că „mai mulţi astfel de „activişti-terorişti” comunişti ar sta în spatele mai multor crime săvîrşite pe teritoriul Moldovei în ultimii patru ani, inclusiv în cazul uciderii celor doi tineri din Durleşti de acum trei ani”. Potrivit aceleaşi surse, ideologii PCRM vor să demonstreze că fenomenul crescînd al criminalităţii este opera actualei guvernări, sugerînd astfel că doar „mîna de fier” a lui Voronin este capabilă să stopeze crimele şi infracţionalitatea în ţară. Cu alte cuvinte, „ucid, ca să fie aleşi spre a nu mai ucide”!

Nu este exclus să constatăm că acest individ periculos Amerberg este bomba care va arunca în aer PCRM!

Cîrdăşia dintre deputaţii comunişti şi Amerberg sau terorismul din PCRM

Este absolut şocant faptul că cinci deputaţi comunişti au intervenit în procesul de percheziţii şi, în plus, i-au şi sunat la telefon pe poliţişti ca să poată influenţa mersul anchetei. De altfel, într-un briefing de presă, ministrul de Interne Dorin Recean a făcut şi următorul apel: „Vreau să chem deputaţii comunişti să nu mai facă presiuni asupra poliţiei şi organelor de drept!”

Vă daţi seama cît de gravă este situaţia dacă 5 deputaţi comunişti vor să-l salveze pe acest individ, în casa căruia s-a descoperit un arsenal întreg de arme pe care nu doar că nu îl are nici Poliţia, dar cu care poţi chiar distruge efectiv Poliţia! Gloanţe speciale care pătrund şi prin vesta anti-glonţ! Vă daţi seama ce înseamnă asta şi cu ce fel de criminali avem de-a face?

Cei cinci deputaţi comunişti sunt: Alexandr Petkov, Grigore Petrenco, Inna Şupac, Todua Zurab şi Mihai Poleanschii. Aceştia, în după-amiaza zile de Miercuri, 25 Septembrie, au avut impertinenţa să susţină şi o conferinţă de presă, în care, cu obrăznicia tipică a comuniştilor, l-au justificat pe Amerberg şi au spus că este vorba despre „o comandă politică”. În acest context, deputatul comunist Alexandru Petcov a declarat: „Percheziţia la domiciliul presupusului asasin de la Durleşti a fost o comandă politică, care a avut loc tocmai în perioada cînd partidul comuniştilor organizează proteste.” Ce legătură o fi avînd presupusa comandă politică invocată şi armamentul concret descoperit în casa lui Amerberg – cinicul Petkov nu poate spune! Repetăm că este vorba despre „gloanţe cu pătrundere adîncă, care perforează şi vesta antiglonţ, gloanţe speciale, militare, gloanţe expansive, care pătrund în corp şi îl fărîmiţează, gloanţe pe care nu pot fi deţinute legal, precum şi grenade cu provenienţă dubioasă şi un aruncător de grenade cu sistem de ghidaj”!

Fiind vorba despre o astfel de cantitate de armament periculos, deputaţii comunişti-terorişti au mers pînă acolo cu absurdul justificărilor încît au spus că Amerberg a făcut parte din Armata Naţionala, este un ţintaş profesionist şi deţine toate muniţiile legal. “Dumnealui este pasionat de arme. Sunt aşa asociaţii, iar oamenii care deţin armament nu împuşcă în stradă. Ei merg în locuri speciale”, a scuipat din el deputatul Grigore Petrenco.

Care sunt locurile acelea speciale, întrebăm noi? Nu cumva Preşedinţia, Guvernul, Parlamentul, Ministerul de Interne, SIS, telecomunicaţiile sau televiziunea naţională? La ce îi trebuie unui civil un aruncător de grenade cu sistem de ghidaj, dacă nu pentru atacarea unor obiective strategice spre a semăna teroare, confuzie şi haos în masă? La ce îi trebuie unui civil gloanţe speciale care perforează şi vesta antiglonţ, ştiut fiind că astfel de veste le poartă doar militari sau ofiţeri din cadrul unităţilor speciale de intervenţie în situaţii excepţionale?

Intervenţia celor 5 deputaţi comunişti în apărarea lui Amerberg demonstrează faptul că ei ştiau despre armele şi muniţiile deţinute ilegal de către acesta. Să ne amintim că, în Vară, tinerii comuniştii s-au instruit şi antrenat într-o tabără din Sudul ţării. Făcînd legătura cu armamentul şi muniţia descoperită în casa lui Amerberg, putem presupune că batalioanele de tineri comunişti au fost înarmate şi instruite pentru lupte de guerilă împotriva militarilor, poliţiştilor şi civililor din întreaga Moldovă.

Nu ştim încă dacă poliţiştii au găsit astfel de arme şi la bunicii lui Amerberg, dar avem suficiente motive să credem că tot la fel de bine înarmaţi sunt şi ceilalţi tineri antrenaţi de comunişti în tabăra de vară. Oare ce a făcut şi cum operează SIS în acest caz? Vedeţi că, în acest caz, lui Sergiu Mocanu nu i se oferă nimic de dezvăluit? Bineînţeles că nu, căci doar au ţeluri comune! Nu vi se pare bizar faptul că Poliţia l-a lăsat în libertate pe Amerberg după ce i-a confiscat armamentul? De ce, căci doar există suficiente motive pentru a-l reţine şi interoga spre a i se afla eventualii complici şi numele celor care i-au furnizat armele şi muniţia?

Abia acum vedem faţa ascunsă a aşa-zisei revoluţii de catifea! Vor să pună mîna pe putere printr-o teroare bolşevică de neimaginat! Nu cu demonstraţi paşnice, ci cu arme dintre cele mai performante! Oare nu dă de gîndit serios faptul că PCRM a dat mîna cu comuniştii transnistreni spre a se sprijini în pretinsa lor revoluţie de catifea?

La ora actuală, în regim de alertă maximă, SIS, Poliţia şi Grănicerii trebuie să fie cu ochii permanent deschişi spre Vamă şi tot ce pătrunde în Moldova din regiunea transnistreană. Tot în acelaşi context, vameşii trebuie să fie extrem de atenţi şi cu sumele de bani cu care vin unii turişti în Moldova dinspre Răsărit! Comuniştii ştiu despre ce este vorba!

R. Moldova trebuie să fie în stare de alertă în faţa pericolului terorismului comunist! Vor recurge la cele mai disperate acte de sabotaj, teroare şi de destabilizare a ţării, iar asta cu cît zilele devin tot mai numărate pînă la summit-ul de la Vilnius!