Razboiul mondial ne bate la usa. Iranul a pregatit 13 scenarii pentru o razbunare puternica ⁣impotriva SUA

Secretarul Consiliului Suprem de Securitate Naţională al Iranului, Ali Shamkhani, a declarat Marţi că Teheranul a identificat ″13 scenarii″ pentru o ″răzbunare puternică″⁣ împotriva SUA. ”Cel mai slab din cele 13 scenarii este un coşmar istoric pentru SUA, a spus Shamkhani, potrivit Agerpres, care citează EFE. Oficialul iranian a insistat că ”răzbunarea nu include doar o singură operaţiune″. Mai mult, ”toate forţele Axei Rezistenţei îşi vor lua o revanşă severă”, a continuat el, făcînd referire la grupări aliate Iranului, precum Hezbollahul libanez, Hamasul palestinian, gruparea yemenită Ansurala sau Hashd al-Shaabi, o coaliţie de forţe paramilitare irakiene dominată de facţiuni pro-iraniene.

”Dacă trupele americane nu pleacă din regiunea noastră pe propriile lor picioare şi în poziţie verticală, vom face în aşa fel încît să plece la orizontală″, a mai susţinut responsabilul iranian, semnalînd că Iranul monitorizează bazele şi trupele americane din regiune. ″SUA au asasinat un erou naţional şi nu putem rămîne indiferenţi″, a conchis el.

Iranul a promis represalii ″la momentul şi locul potrivit″, după uciderea, Vineri, într-un raid cu dronă pe aeroportul din Bagdad a generalului Qassem Soleimani, artizan al strategiei militare iraniene în Orientul Mijlociu. El conducea Forţa Quds, unitate specială din corpul Gardienilor Revoluţiei însărcinată cu operaţiunile externe. Pe seama lui SUA au pus atacuri soldate cu moartea a numeroşi militari americani în regiune.

Parlamentul de la Teheran a adoptat Marţi, în unanimitate, o moţiune căreia i-a dat numele de ″răzbunare severă″ şi în care trupele americane sunt catalogate drept forţe teroriste.