RADACINA DE PAPADIE UCIDE CANCERUL

Chimioterapia este foarte dureroasă şi ucide celulele sănătoase din organism. De fapt, se crede că provoacă moartea la majoritatea pacienţilor cu cancer.

Poţi să previi cancerul fără aceste efecte adverse. Cercetătorii canadieni au descoperit că păpădia are puternice proprietăţi anticancerigene, ajutînd pacienţii cu cancer să scape de această boală mortală.

Rădăcina de păpădie a fost folosită de chinezi timp de mulţi ani pentru a trata problemele digestive, anorexia şi constipaţia. În 2012, cercetătorii au dovedit că această rădăcină este mai puternică decît se credea anterior. În cadrul studiului, s-a descoperit că extractul din rădăcină de păpădie poate ucide celulele afectate de leucemie în 48 de ore, încetinind creşterea celulelor canceroase şi, în cele din urmă, distrugîndu-le. Cele sănătoase nu se deteriorează, cum se întîmplă în chimioterapie, iar alte efecte secundare nocive nu s-au constatat. Cercetătorii spun că păpădia are acelaşi efect şi în cancerul de sîn, de colon, plămîni, ficat sau de prostată.

Alte beneficii ale extractului din rădăcină de păpădie:

• Tratează problemele digestive, ajută la eliminarea toxinelor din organism, deoarece conţine substanţe nutritive care curăţă ficatul.

• Păstrează oasele puternice. Cercetările arată că păpădia poate îmbunătăţi sănătatea oaselor şi a dinţilor şi previnedeficienţa de calciu.

• Previne infecţiile tractului urinar: Această plantă luptă împotriva bacteriilor care pot provoca infecţii.

• Previne diabetul. Ajută la îmbunătăţirea sensibilităţii la insulină şi la reglarea nivelului de zahăr din sînge.

Sursa: doctorexpres.ro