PROMO-LEX: AU FOST CONSTATATE SI CAZURI DE PREZENTA IN LISTE A PERSOANELOR DECEDATE

Asociația Promo-LEX a prezentat primul raport privind desfășurarea procesului electoral în primele ore ale alegerilor din turul II.

La această oră în apropierea a cel puțin două secții de votare au fost observate panouri electorale, mai exact la secția 265, din oraşul Durlești și secția 256 din oraşul Codru.

De asemenea, cel puţin 4 urne de votare nu au fost sigilate conform prevederilor legislaţislaţiei, este vorba de secţiile de votare 128, 148, 123, 114, toate fiind din sectorul Centru. În cel puțin 5 secții de votare au fost depistate mai mult de 3.000 de buletine de vot, în timp ce legea permite doar 3.000 de buletine.

La fel, în patru secții de votare au fost identificate peste 3.000 de liste electorale. De asemenea, au fost identificate persoane neautorizate în preajma sau chiar în incinta secțiilor de votare.

Mai multe persoane nu s-au regăsit în listele de bază. Au fost constatate şi cazuri de prezență în liste a persoanelor decedate, iar o persoană s-a prezentat în calitate de asistent social și a adus 12 cereri de votare.

Totodată, mai mulţi oameni au primit mesaje prin care sînt îndemnaţi să iasă la vot şi cu cine ar trebui să voteze.

Sursa: sputnik.md