Profesorii din New York au protestat impotriva redeschiderii scolilor

Mai multe sindicate de profesori au protestat, Luni, la New York, împotriva eventualei redeschideri a centrelor de învăţămînt pentru următorul an şcolar, în condiţiile în care cazurile de contagiere cu noul coronavirus sunt în creştere în SUA, relatează EFE, scrie agerpres.

Cîteva sute de persoane au mărşăluit pe străzile din centrul Manhattan-ului pentru a cere guvernatorului statului New York, Andrew Cuomo, şi primarului oraşului, Bill de Blasio, ca elevii să nu revină în sălile de curs pînă cînd totul va fi sigur.

Pentru aceasta, au argumentat ei, nu mai trebuie să fie nici un caz de contagiere şi vor trebui implementate toate măsurile de siguranţă, precum teste rapide sau mijloace sigure de transport public.

Protestatarii au cerut şi o finanţare substanţială şi continuă din partea statului şi oraşului New York pentru părinţii care lucrează şi pentru ca cei cu avere de milioane de dolari din Big Apple să plătească impozite mai mari pentru a sprijini familiile care muncesc, precum şi şcolile şi comunităţile.

Protestele de Luni, numită „Ziua naţională a rezistenţei împotriva redeschiderii în nesiguranţă a şcolilor”, au avut loc şi în alte oraşe ale SUA, precum Chicago şi Los Angeles.

Oraşul New York a înregistrat peste 222.000 de cazuri de contagiere cu noul coronavirus şi aproximativ 19.000 de decese.