PROBLEMA TRANZITARII MARFURILOR IMPORTATE DIN FEDERATIA RUSA PRIN UCRAINA A FOST SOLUTIONATA

Ministerul Economiei informează că Guvernul Ucrainei a aprobat lista punctelor de trecere a frontierei prin care se poate efectua tranzitul mărfurilor importate din Federația Rusă, asupra cărora a fost impus embargo.

Potrivit Serviciului de presă al ME, situația a fost redresată datorită implicării active a autorităților de la Chișinău și reprezentanților Ambasadei Republicii Moldova la Kiev.

Conform Hotărîrii Guvernului Ucrainei, pentru transportul auto au fost stabilite 10 puncte de trecere a frontierei la hotarul cu Federația Rusă - Proseanoe, Taniușevka, Pletenovka, Goptovka, Velikaia Pisarevka, Iunacovka, Katerinovka, Bacevsk, Gremeaci, Sernikovka. Pentru transportul pe calea ferată au fost stabilite patru puncte de trecere - Lantratovka, Topoli, Kazacya, Lopani, Zernovoe.

De asemenea, autoritățile ucrainene au stabilit punctele de trecere de la hotarul cu Belarus. Astfel, pentru transportul auto sînt stabilite următoarele puncte de tranzit: Domanovo, Senkovka, Novîie Yarilovici, Slavutyci, Vystupovici, Mound, Dolsk, Pulemeț, iar pentru legăturile feroviare - Nedancici, Șors, Gornostaevka, Udritsk, Zabolotie, Vîstupovici.

Sursa: Moldpres