PRIORITĂŢILE GUVERNULUI PENTRU PRIMELE 100 DE ZILE

Premierul Iurie Leancă a prezentat, pe 12 iunie, după şedinţa de Guvern, priorităţile Executivului pentru primele 100 de zile de activitate.

Potrivit lui Leancă, principalele trei obiective ale activităţii Guvernului vor fi crearea locurilor de muncă, lupta împotriva corupţiei şi accelerarea procesului de integrare europeană.

În ceea ce priveşte crearea locurilor de muncă, Premierul a declarat că în următoarele 100 de zile va demara construcţia gazoductului Iaşi-Ungheni şi vor fi semnate cîteva Acorduri pentru reabilitarea mai multor drumuri, care vor permite crearea noilor locuri de muncă. Totodată, Guvernul se va axa pe dezvoltarea sectorului privat şi a agriculturii. „Vom oferi în următoarea perioadă subvenţii în sumă de 150 mln de lei pentru agricultori, fapt ce va atrage investiţii adiţionale şi va asigura aproximativ cinci mii de locuri de muncă în mediul rural”, a spus Leancă.

Pentru a combate corupţia, Guvernul va continua reforma poliţiei şi a sectorului justiţiei. Totodată, va fi lansat sistemul de plăţi electronice pentru serviciile publice care, potrivit Premierului, va contribui la reducerea corupţiei, a costurilor pentru servicii dar şi a rîndurilor la diferite ghişee ale instituţiilor publice.

Potrivit lui Leancă, în următoarele 100 de zile activitatea Guvernului se va axa şi pe accelerarea acţiunilor din cadrul agendei europene a Republicii Moldova. În acest sens, Premierul a mai specificat că miercuri se va deplasa la Bruxelles şi în cadrul vizitei va avea discuţii cu mai mulţi oficiali europeni pe marginea agendei europene a ţării noastre. „Sper ca astăzi sau cel tîrziu mîine să finalizăm negocierile pe zona de liber schimb şi să putem ulterior să ne axăm pe următoarea etapă care este pregătirea pentru parafarea Acordului de Asociere şi a Acordului de Liber Schimb”, a afirmat Leancă.

Programul de guvernare al noului Cabinet de Miniştri a fost prezentat de Premierul Iurie Leancă la 30 mai în Parlament.

Moldpres