PRIORITATILE LUI ION CEBAN PENTRU CAPITALA

Amenajarea parcurilor, terenurilor de joacă, terenurilor pentru fitness și de fotbal, dar și oferirea sprijinului pentru familiile nevoiașe. Acestea sînt cîteva dintre prioritățile candidatului PSRM pentru funcția de primar general al Capitalei, Ion Ceban. El a prezentat astăzi un raport privind acțiunile pe care le-a întreprins fracțiunea pe care a condus-o în Consiliul municipal Chișinău, pentru a îmbunătăți calitatea vieții oamenilor.

Ion Ceban a explicat de ce a decis să organizeze conferința de presă lîngă fîntîna arteziană de la intrarea în parcul ”Valea Trandafirilor”. Este vorba de unul dintre proiectele la care a lucrat împreună cu fracțiunea PSRM din CMC.

- Vreau să arăt ceea ce am promis locuitorilor municipiului Chișinău anul trecut. De exemplu, în ”Valea Trandafirilor”, crearea unei structuri adecvate pentru odihnă și sport, sistem de iluminat și demararea renovării a trei havuzuri. Unul este acesta, pe care îl vedeți în față. Celelalte sînt în stadiu de proiectare.

O altă preocupare pe care a avut-o echipa socialiștilor în Consiliul municipal Chișinău, sub conducerea lui Ion Ceban, a fost modernizarea și amenajarea curților blocurilor.

- O altă latură, care este importantă pentru noi, din perspectiva angajamentelor pe care le-am făcut publice, ar fi crearea infrastructurii. Crearea infrastructurii de joacă, crearea infrastructurii sportive, crearea infrastructurii în curțile blocurilor de locuit, acolo unde oamenii, nemijlocit, trăiesc. Aici, cîte ceva ne-a reușit. De exemplu, cînd am vorbit despre 150 de terenuri de joacă pentru copii, anul trecut, cineva ne zicea ca este un obiectiv absolut imposibil pentru un an de zile. Vreau să spun că acest obiectiv a fost îndeplinit. Astăzi sînt 250 de terenuri instalate în municipiul Chișinău. 190 deja finalizate, alte 60 - în proces de instalare. Noi am publicat și adresele unde sînt aceste lucruri.

Potrivit lui Ion Ceban, pe lîngă modernizarea orașului, o preocupare a lui în calitate de consilier municipal a fost promovarea proiectelor sociale, în special, privind acordarea sprijinului familiilor nevoiașe.

- Iată, de exemplu, un alt angajament - creșterea cu 10 la sută a numărului beneficiarilor de înlesniri și compensații pentru călătorii cu transportul public. La momentul de față, acest obiectiv a fost realizat. Aproximativ 7.700 de persoane, în special cei care vin din sistemul educațional, din domeniul asistenței medicale, pot beneficia de un suport în această privință. Asta nu înseamnă că este suficient, dar asta înseamnă că este un început. La fel, a crescut substanțial numărul celor care beneficiază de alte diferite înlesniri, compensații pentru, începînd cu perioada rece a anului și finalizînd cu tinerele mame, care nasc al treilea copil sau produsele lactate.

Ion Ceban a mai declarat că, împreună cu echipa sa, lucrează asupra unui program electoral pe care îl va prezenta săptămîna viitoare. În acest context, el îi îndeamnă pe toți locuitorii Capitalei să vină cu sugestii pe siteul ionceban.md.

Sursa: NTV Moldova